Nemzetközi foci

Vasárnap még viselte a Juve kapitányi karszalagját, hétfőn közölték, hogy távozik

Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images
Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images

Nem sikerült megegyeznie a Juventusnak és Paulo Dybalának az argentin támadó hosszabbításáról, így a játékos a szezon végén ingyen távozik a klubtól. A hír hétfőn terjedt el az olasz sajtóban, miszerint az utolsó tárgyalás is kudarcba fulladt a 28 éves játékos ügynökével.

Dybala vasárnap, Giorgio Chiellini lecserélése után a második félidőben még a csapatkapitányi karszalagot viselte a Salernitana ellen megnyerte bajnokin – egyébként többször is ő volt a cséká az idényben.

A hírt Maurizio Arrivabene, a Juventus ügyvezető igazgatója is megerősítette.

„A januári igazolásokkal, [Dusan] Vlahovic érkezésével már nem Paulo állt a projektünk középpontjában. Ezért is született meg a döntés.

Paulo képességeit sosem kérdőjeleztük meg. Nem egyeztek a paraméterek: a meccsszámok, a szerződés hossza, az anyagi vonzatok.

A döntés már januárban megszületett. Megtehettük volna, hogy nagyon alacsony ajánlatot teszünk, de az nem lett volna tisztességes Paulóval szemben. Az utolsó egyeztetés barátságos, őszinte és tisztelettel teli volt” – idézi a Football Italia Arrivabenét, aki korábban volt a Forma-1-ben szereplő Ferrari csapatvezetője is.

Kapcsolódó

A 32-eszeres argentin válogatott Paulo Dybala 2015-ben igazolt Palermóból a Juventushoz 32 millió euróért, a torinói csapattal a többi közt öt bajnoki címet nyert, 2017-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott. 283 meccsen 113 gólja volt, a hét szezonja alatt mindössze kétszer lépte át a 20 gólos határt. Sok kritika érte sérülékenysége miatt, a Transfermarkt szerint az évek alatt összesen 61 meccset hagyott ki sérülés miatt.

Dybalát az évek során több csapattal is hírbe hozták már, a legfrissebb pletyka arról szól, hogy a rivális Interben folytathatja majd.

Olvasói sztorik