Nemzetközi foci

Lukaku belátta, hogy hibázott a szerencsétlen nyilatkozattal

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

Thomas Tuchel, a Chelsea edzője tisztázta a konfliktust játékosával, Romelu Lukakuval, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy nem örül a klubnál kialakult helyzetnek.

Kapcsolódó
Tuchelnek nem tetszik, hogy Lukaku a rangadók előtt állt neki panaszkodni
Ő nem érezte boldogtalannak a játékost, aki nem az edzőnek, hanem egy újságírónak öntötte ki a szívét.

Lukaku úgy érezte, Tuchel rendszere nem fekszik neki, de a kifakadásának az lett a vége, hogy az edző kihagyta őt a keretből a Liverpool elleni rangadó előtt.

Kapcsolódó
Óriási gól kellett a Chelsea feltámadásához a Liverpool elleni rangadón
Az eredménynek leginkább az éllovas Manchester City örülhet.

A felek hétfőn átbeszélték a dolgokat, és Tuchel azt mondta, a szerdai, Tottenham elleni Ligakupa-elődöntőn a belga csatár ismét kerettag lesz. Lukaku pedig bocsánatot kért, amiért felfordulást okozott.

Sokkal egyértelműbben kellett volna fogalmaznom. Az interjú arról szólt, hogy elköszönjek az Inter-szurkolóktól, és nem akartam tiszteletlen lenni a klubbal, az edzőmmel, a csapattársaimmal, a Chelsea-drukkerekkel szemben. Komoly erőfeszítésükbe került, hogy visszahozzanak, és most rajtam a sor, hogy megmutassam, hogy száz százalékig elkötelezett vagyok

– fogadkozott Lukaku.

Tuchel  azt mondta, belátta, hogy játékosa nem szándékosan zavarta meg nyilatkozatával a Liverpooli elleni felkészülést. Azt is hozzátette, Lukaku tisztában van azzal, hogy a nem túl szerencsés nyilatkozat zavart keltett az öltözőben, de azon van, hogy mindent elsimítson.

A klubrekordot jelentő 115 millió euróért megvásárolt Lukaku az idényben 18 tétmeccsen 7 gólt szerzett a londoniaknál.

Olvasói sztorik