Nemzetközi foci

Még vizsgálják az orosz beadványt, maradt az UEFA-kizárás

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) továbbra is vizsgálja az ügyet, de egyelőre fenntartja az orosz klubcsapatok felfüggesztését az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) versenysorozataiban, írta az MTI.

Kapcsolódó
Bizarrnak tartja a Middlesbrough a Chelsea zárt kapus kérését
A londoniak a versenysemlegességre és a sportszerűségre hivatkoznak.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség azt kérte a CAS-tól, hogy függessze fel a nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA szankcióit, azaz a végső döntés meghozataláig az orosz válogatottak és klubcsapatok indulhassanak a nemzetközi sorozatokban.

A megtámadott határozat érvényben marad, és az összes orosz csapatot és klubot továbbra is felfüggesztik az UEFA-versenyeken. A felek nem egyeztek bele a gyorsított eljárásba, és a tárgyalást még nem tűzték ki

olvasható a CAS közleményében.

A két szervezet azért függesztette fel az oroszok nemzetközi részvételét, mert Oroszország február 24-én háborút indított Ukrajna ellen.

Az oroszok szerint a FIFA és az UEFA döntése ellentétes a sport szellemiségével, és nem értenek egyet a szankciókkal.

A két szervezet döntése alapján például az orosz férfiválogatott nem játszhat világbajnoki pótselejtezőt jövő csütörtökön a lengyelek ellen, és így ki sem juthat a november 21. és december 18. között sorra kerülő katari vb-re.

A CAS a tervek szerint még a héten foglalkozik a FIFA-büntetéssel, de a keddi, UEFA-ra vonatkozó döntés előrevetíti annak a határozatnak a tartalmát is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik