Magyar foci

Az oroszok kizárásával nagyon halovány esélye a magyar válogatottnak is lehet a vb-pótselejtezőre

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is felfüggesztette Oroszországot az orosz-ukrán háború miatt, ami nagy valószínűséggel egyet jelent azzal, hogy az orosz csapat lemarad az idei katari focivébéről, mivel március 24-én kellene lejátszani a pótselejtező elődöntőjét, amelyen az a Lengyelország lenne az ellenfél, amely jelezte, nem akar kiállni az oroszok ellen.

Az M4 Sport szúrta ki, hogy a spanyol AS levezette, milyen forgatókönyvek léphetnek életbe, ha az oroszok nem játszhatnak.

Az egyik opció, hogy a lengyelek nem kapnak új ellenfelet, hanem meccs nélkül jutnak a pótselejtező döntőjébe, ahol a svéd-cseh párharc győztesével vívnak meg a vb-részvételért.

Az oroszok a selejtezősorozatban a szlovákokat jócskán megelőzve söpörték be a második helyet, és lehetséges egy olyan verzió is, hogy a szlovákok kerülnek be a helyükre a pótselejtezőre.

Ha a legjobb harmadik helyezettek közül választana a FIFA, akkor Norvégia dörzsölhetné a tenyerét, Erling Haaland és társai ugyanis 18 pontot gyűjtöttek, ugyanannyit, mint a mi csoportunkban szereplő albánok, de lényegesen jobb a gólkülönbségük, mint Myrto Uzuniéknak.

És egy nagyon halovány esélye még a magyar válogatottnak is lehet, ha ugyanis a Nemzetek Ligája-szereplés alapján választana a FIFA, akkor ott mi következnénk a sorban, hiszen a nálunk jobban szereplő csoportelsők közül Ausztria és Csehország bekerült a pótselejtezőn érdekeltek közé.

Mivel március 24-én pályára kell lépnie a pótselejtező 12 csapatának, szorítja az idő a FIFA-t, hogy döntsön a kérdésben.

Olvasói sztorik