Nemzetközi foci

Az orosz csatár tagadja, hogy a háború miatt mondta le a válogatottságot

Alexander Galperin / Sputnik / Sputnik via AFP
Alexander Galperin / Sputnik / Sputnik via AFP
Egyelőre nem lesz tagja az orosz válogatottnak Artyom Dzjuba, a Zenit 33 éves csatára, aki Valerij Karpin szövetségi kapitány szerint azt kérte, az ukrán helyzet miatt tekintsen el a meghívásától. Dzjuba ezt később tagadta.

Karpin azt mondta, a hétvégén beszélt a támadóval, jelezve neki, hogy számít rá a válogatott soron következő összetartásánál, azonban Dzjuba azt kérte, hogy ezúttal ne vegye figyelembe.

Kapcsolódó
Még vizsgálják az orosz beadványt, maradt az UEFA-kizárás
A nemzetközi Sportdöntőbíróság döntött, orosz klubok továbbra sem szerepelhetnek.

„Megnyugtatott, hogy nagyon szeretne a válogatottban játszani. Most azonban kérte, be családi okok miatt hadd maradjon távol, ugyanis sok rokona él Ukrajnában” – mondta Karpin.

Dzjuba a Szport-Ekszpressznak reagálva tagadta mindezt.

Vagy Karpin értett félre engem vagy félreértelmezték a szavait. Nem politikai okokról van szó, hanem családi körülményekről, de nem akarok belemenni a részletekbe

– nyilatkozta.

A Szpartak volt elnöke, Andrej Cservicsenko markáns véleményt fogalmazott meg.

„Dzjuba tiszta akar maradni ebben a történetben, talán még mindig a nyugat-európai átigazolásról áradozik. Jó játékos, mindazonáltal, ha megtagadja, hogy a válogatottban játsszon, nem szabad meghívni.”

A 2021-22-es szezonban Dzjuba 30 meccsen 12 gólt szerzett és 10 gólpasszt adott a Zenit színeiben. A 33 éves csatár azóta nem szerepelt a válogatottban, hogy a csapatot Valerij Karpin irányítja.

Az európai és a nemzetközi szövetség az ukrán háború miatt Oroszországot eltiltotta a nemzetközi futballtól, így a válogatott nem vehet részt a katari világbajnokság pótselejtezőjén.

Olvasói sztorik