Nemzetközi foci

Döntés született a botrányos brazil-argentin vb-selejtezőről

NELSON ALMEIDA / AFP
NELSON ALMEIDA / AFP

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfői döntése szerint újra kell játszani a Brazília-Argentína világbajnoki selejtezőt, amely szeptember 5-én félbeszakadt.

A Sao Paulóban rendezett mérkőzésen néhány perccel a kezdést követően a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség egyik alkalmazottja bement a pályára, mivel az argentinok keretében négy, a kezdőcsapatában három olyan játékos volt, akinek Angliából érkezve karanténkötelezettsége lett volna. Emiliano Buendí, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero a Brazíliába való beutazáskor nem jelezte, hogy 14 napon belül megfordult a szigetországban, ami automatikusan karanténkötelezettséget vont volna maga után.

Kapcsolódó
Messi: Miért kellett elkezdeni a meccset, ha öt perc után leállították?
Az egyik legjobban várt meccs egészen bizarr módon szakadt félbe.

Az eset után az argentin csapat levonult a pályáról. A mérkőzés folyatása sokáig kérdéses volt, a felek egyeztettek egymással, de nem sikerült konszenzusra jutniuk. Jesús Valenzuela, a találkozó venezuelai játékvezetője végül félbeszakította a jóformán el sem kezdődött mérkőzést.

A nemzetközi szövetség hétfőn a négy argentin futballistát egyformán két-két FIFA-mérkőzésre eltiltotta, a brazil szövetséget 550 ezer, az argentin szövetséget pedig 250 ezer svájci frank pénzbírsággal sújtotta, egyben elrendelte a mérkőzés újrajátszását, ám annak helyét és időpontját nem határozta meg.

A novemberben és decemberben Katarban sorra kerülő világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában már Brazília és Argentína is biztosította továbbjutását. A félbeszakadt, és pótlásra váró találkozóval együtt mindkét válogatottnak három meccse van még hátra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik