Nemzetközi foci

„Szar púpos” – a Juventusszal összehozott csatárnak üzentek az ultrák

Twitter / AFP
Twitter / AFP
Könnyen lehet, hogy Dusan Vlahovic a firenzei szurkolók által leginkább utált torinói csapatba igazol, meg is fenyegették a szerb játékost.

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano szerint közel járunk ahhoz, hogy a Fiorentina és a Juventus tárgyalni kezdjen Dusan Vlahovic átigazolásáról. A 21 éves szerb csatár egészen szenzációs szezont fut, eddig 24 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 20 gólt szerzett, és van további négy gólpassza is.

Az átigazolási pletyka hallatán a firenzei ultrák egyből véleményt formáltak, egy, a stadion mellett kifeszített molinón üzentek Vlahovicnak.

A tiszteletet nem gólokkal kell kivívni. Vlahovic, szar púpos!

– áll a feliraton, az olasz focival foglalkozó Il Nostro Calcio Facebook-oldal pedig segít eligazodni ennek jelentésében: a gobbo ugyan valóban púpost jelent, de ez a juventusosok gúnyneve is a rivális szurkolók körében.

További molinók is kikerültek a kerítésre, az egyiken az áll: a testőreid sem védik meg az életed.

Ebben a cikkünkben elemeztük ki Vlahovic játékát
Faék egyszerűségű klasszis – mit tud a tucatnyi klub által kergetett Vlahovic?
Dusan Vlahovic neve úton-útfélen szembe jön, pedig egy közepesen ismert szerb focistáról beszélünk, aki egy olasz középcsapatban rúgja a gólokat. Annak járunk utána, hogy csupán egy újabb felülteljesítő tucatcsatár árát próbálják felverni, vagy valóban megérdemli ezt a szenzációt.

A Fiorentina és a Juventus rivalizálása régre nyúlik vissza, a két klub közötti kapcsolat ott romlott el végérvényesen, amikor Roberto Baggio Firenzéből Torinóba igazolt. A Juve azóta is előszeretettel erősít a Fiorentinából, elég csak Federico Chiesát és Federico Bernardeschit említeni a közelmúltból. Vlahovic ezt a sort folytathatja.

Olvasói sztorik