ULRIK PEDERSEN / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Nemzetközi foci sport

Afrika Kupa: pánik a stadionnál, nyolcan meghaltak

Legalább nyolcan, köztük egy gyerek meghalt és több mint negyvenen megsérültek abban a tülekedésben, amely a Kamerun fővárosában, Yaoundében található Olembe Stadionnál történt hétfőn, az Afrika Kupán rendezett a Kamerun–Comore-szigetek nyolcaddöntő előtt, írja az AP hírügynökség.

Kapcsolódó
Védővel a kapujában szépen búcsúzott az Afrika Kupa meglepetéscsapata
Kamerun nehezen győzte le a vészkapussal felálló, 83 percet emberhátrányban játszó Comore-szigeteket.

A 60 ezer néző befogadására alkalmas stadiont 80 százalékosan lehetett csak megtölteni az egészségügyi korlátozások miatt. Ennél azonban többen szerettek volna bejutni a házigazda meccsére, az összegyűlt tömegben tolongás és pánik tört ki a létesítmény mellett, ami a tragédiához vezetett. A sérülteket kórházba szállították.

A hírt a térség kormányzója is megerősítette az AP-nek.

A mérkőzést lejátszották, Kamerun 2-1-re nyert. A Comore-szigetek egyik kapusa megsérült, ketten pedig koronavírusosak lettek, így egy védőjátékos védte végig az összecsapást.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!