Nemzetközi foci

Védővel a kapujában szépen búcsúzott az Afrika Kupa meglepetéscsapata

Fareed Kotb / Anadolu Agency via AFP
Fareed Kotb / Anadolu Agency via AFP
A házigazda kameruni válogatott 2-1-re nyert a Comore-szigetek csapata ellen hétfőn a labdarúgó Afrika Kupa nyolcaddöntőjében.

Szombaton kétségbeesett hír jelent meg az Afrika Kupával kapcsolatban: koronavírus-fertőzések miatt nem maradt kapusa a nyolcaddöntős Comore-szigetek labdarúgó-válogatottjának.

Kapcsolódó

A csapat első számú kapusa, Salim Ben Boina súlyos vállsérülést szenvedett, míg Moyadh Ousseini és Ali Ahamada pozitív koronavírustesztet produkált. Az ESPN hétfő délelőtt még azt írta, hogy a helyzet megoldódott, ugyanis Ahamada negatív lett.

Már kiválasztottunk egy mezőnyjátékost, aki kapusként kezd. Ő olyan játékos, aki az edzéseken megmutatta, hogy tud védeni

– mondta Jean-Daniel Padovani kapusedző a vasárnapi sajtótájékoztatón. Hozzátette, tartalékkapus így sem lesz a kispadon a házigazda Kamerun elleni mérkőzésen.

A helyzet délutánra változott, az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) ugyanis jelezte, a pozitív tesztet elérő játékosnak öt napig karanténban kell maradnia, még akkor is, ha ezalatt az időszak alatt negatív lett.

„További teszteket végeztünk, minden rendben van, de a CAF nem enged” – nyilatkozta Ali Said Athouman, a Comore-szigetek szövetségének elnöke.

A megoldást az Ajaccio balbekkje, Chaker Alhadhur jelentette, aki az első három csoportmérkőzésen nem lépett pályára, ezúttal viszont a kapuban jutott szóhoz – és ilyen bravúrokat mutatott be.

 

A helyzet a 7. percben tovább romlott: Nadjim Abdou rossz ütemben lépett oda a Young Boys középpályásának, Nicolas Ngamaleunak, és az etióp játékvezető a VAR segítségét igénybe véve kiállította a védőt.

 

A hazaiak a 29. percben Karl Toko Ekambi találatával szereztek vezetést, szegény vészkapus mozdulni sem tudott az egyébként nem túl erős lövésre (1-0).

 

A második félidőben Vincent Aboubakar duplázta meg az előnyt (2-0)

 

Comore-szigetek azonban nem adta fel és a hajrában Youssouf M’Changama hatalmas szabadrúgásgóljával szépített (2-1), egyenlítenie viszont nem sikerült, így kiesett.

Kamerun a szombati negyeddöntőben az ugyancsak újonc Gambiával találkozik, amely Musa Barrow góljával 1-0-ra nyert Guinea ellen.

Afrika Kupa, nyolcaddöntő

Kamerun – Comore-szigetek 2-1 (1-0)
gól: Toko Ekambi (29.), Aboubakar (70.), illetve M’Changama (81.)
piros lap: Abdou (Comore-szigetek, 7.)

 

Gambia – Guinea 1-0 (0-0)
gól: Barrow (71.)
piros lap: Njie (87.), illetve Conte (94.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik