Nemzetközi foci

A vártnál jobban elhúzódik Lionel Messi visszatérése

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

A tervezettnél tovább tart a felépülése Lionel Messinek, a Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás támadójának az után, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Kapcsolódó
Tényleg kell a 20-25 gólos csatár a bajnoki címhez?
Javában zajlik a januári átigazolási időszak, és ilyenkor gyakran elhangzik: „Pont egy 20-25 gólos csatár hiányzik az igazi sikerekhez”. Annak járunk utána, mekkora ennek a klisének a valóságtartalma.

A párizsi klub január elején közölte, hogy négy játékos – köztük Messi –, illetve egy stábtag tesztje pozitív eredményt hozott. Az argentin világbajnoki ezüstérmes, Copa America-győztes játékos az Instagram-oldalán jelentkezett pénteken, megköszönte a szurkolóinak a támogató üzeneteket, és reményét fejezte ki, hogy nem kell már sokáig várni a visszatérésére.

Ugyanakkor jelezte, bár már majdnem teljesen felépült, az általa vártnál mégis hosszabb időt kell kihagynia.

„Az elmúlt napokban azért edzettem, hogy százszázalékos formába lendüljek. Nagyon szép kihívások várnak ránk az idén, remélem, hamarosan találkozhatunk újra” – írta.

Lionel Messi tavaly nyáron igazolt az FC Barcelonától a PSG-be, amelyben 16 mérkőzésen l0 gólból vette ki a részét, hatszor talált az ellenfél kapujába, négyszer pedig előkészítő volt.

Olvasói sztorik