Nemzetközi foci

Nagy hajrával legyőzte az Atléticót, döntőbe jutott a címvédő

Stringer / Anadolu Agency via AFP
Stringer / Anadolu Agency via AFP

A címvédő Athletic Bilbao hátrányból 2-1-re legyőzte a bajnoki aranyérmes Atlético Madridot a Rijádban zajló spanyol szuperkupa második elődöntőjében, és így a vasárnapi döntőben találkozhat majd a Real Madriddal.

Kapcsolódó
Lemondott egyik tehetségéről a Barca
Az osztrák Messi hazatér, Yusuf Demir hosszabbít a Rapidnál.

Az MTI beszámolója szerint a küzdelmes, kevés helyzetet hozó első félidőt követően a 62. percben szerzett vezetést az Atlético, bal oldali szöglet után Joao Félix a kapufára fejelt, az onnan visszapattanó labda a vetődő Unai Simon hátáról perdült a gólvonalon túlra (0-1)

Válaszként két perccel később a bilbaói Inigo Martínez négy méterről leadott fejesét óriási bravúrral hárította a gólvonalon Jan Oblak.

A madridiak szlovén kapusa további bravúrokat is bemutatott ugyan, a 77. percben azonban Yeray Álvarez szöglet utáni fejesével szemben már tehetetlen volt (1-1), miként négy perccel később Nico Williams is betalált a kapujába egy szöglet utáni lecsorgóból (2-1).

Az Atlético Madrid nem tudott nagy hajrát kivágni, az uruguayi José María Giménez kiállítása miatt – fejbe talpalta a menteni igyekvő Inigo Martínezt – pedig tíz emberrel fejezte be a találkozót.

A Real Madrid szerdán hosszabbítás után 3-2-re kerekedett a Barcelona fölé

Spanyol szuperkupa, 2. elődöntő

Athletic Bilbao – Atlético Madrid 2-1 (0-0)
gól: Unai Simón (62., öngól), ill. Yeray (77.), Nico Williams (81.)
piros lap: Giménez (90+3., Atlético)

Olvasói sztorik