Nemzetközi foci

Lemondott egyik tehetségéről a Barca

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Tavaly nyáron nagy fogásként jelentette be a Barcelona labdarúgócsapata, hogy egy szezonra kölcsönvette a Rapid Wien csatárát, Yusuf Demirt. A 18 éves játékosért 500 ezer eurót fizettek a katalánok, és opciós joggal idén nyáron 10 millió euróért végleg megszerezhették volna.

Kapcsolódó

Ebből azonban semmi sem lesz, a Rapid ugyanis csütörtökön bejelentette, hogy a négyszeres osztrák válogatott labdarúgó hazatér, miután a kölcsönszerződését felbontották. A bécsiek ezek után 2023-24-es szezon végéig szerződést hosszabbítottak az osztrák Messiként is emlegetett labdarúgóval.

Rendkívül intenzív megbeszélések zajlottak, de nagyon örülök, hogy mindenki számára jó megoldás született

mondta Zoran Barisic sportigazgató.

Spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona a napokban mondott le Demirről, hogy a pénzügyi fair play érdekében bérköltségeket spóroljon.

A 18 éves támadó a 2019-20-as idényben mutatkozott be az osztrák Bundesligában (hat mérkőzésen lépett pályára), de az előző szezonban már meghatározó játékossá nőtte ki magát és 25 bajnokin hatszor volt eredményes.

Barcelonai opciós jog akkor lépett volna életbe, ha Demir legalább tíz tétmérkőzésen szerepel. Végül megállt kilencnél: hat bajnokin és három BL-összecsapáson lépett pályára.

Olvasói sztorik