Nemzetközi foci

Szoboszlai okos lövésénél esélye sem volt a kapusnak

Az RB Leipzig meggyőző győzelemmel kezdte 2022-t: a mindhárom magyar játékosát kezdőként bevető lipcseiek hazai pályán verték 4-1-re a műtétje után lábadozó Szalai Ádámot nélkülöző, a 20. perctől emberhátrányban játszó Mainzot. A legértékesebb magyar játékos, Szoboszlai Dominik gólt lőtt és gólpasszt adott.

Kapcsolódó
Klopp és Tuchel után újabb sztáredző kovácsolódik a mainzi műhelyben
Bo Svenssonnal a Mainz először bent maradt a Bundesligában, az idén pedig már az európai kupaindulást érő helyért küzd. De miként alakította át a játékot a dán edző?

Előbb csapata 1-0-s vezetésénél, a 47. percben lőtt védhetetlenül a felső sarokba Nkunku passza után, majd nem sokkal később viszonozta az asszisztot csapattársának, akit remek ütemben ugratott ki.

Szoboszlai gólja:

És a gólpassza:

Szoboszlai 87 percet töltött a pályán, Willi Orbán és Gulácsi Péter végigjátszották a mérkőzést. Szoboszlai a gólja és a gólpassza mellett 94 százalékos hatékonysággal passzolt a mérkőzés során, Orbán a három megnyert párharca mellett kettőt elveszített, volt egy tisztázása is, míg Gulácsi az egyetlen kapuját eltaláló lövésnél nem tudott menteni.

sofascore.com

Egy másik magyar válogatott játékos, Sallai Roland is kezdett: 70 percet játszott a Freiburg Bielefeld elleni 2-2-es döntetlenje során.

Kapcsolódó
A koronavírus miatt felforgatott Bayern München kikapott
A rekodrbeállítás így sem maradhatott el.

A második helyen álló Borussia Dortmund kétgólos hátrányból fordítva nyert 3-2-re az Eintracht Frankfurt vendégeként. A hazaiak 24 perc után már 2-0-ra vezettek a kolumbiai Rafael Borre duplájával, a második félidő második részében viszont a dortmundi együttes nagyon eredményes támadójátékot produkált, 18 perc alatt háromszor is bevette a frankfurti kaput, és végül megnyerte a találkozót.

A Dortmundnak így sikerült kihasználnia a címvédő és listavezető Bayern München pénteki botlását – 2-1-es vereség a Mönchengladbachtól -, és kilencről hat pontra csökkentette hátrányát a bajor csapattal szemben.

Bundesliga, 18. forduló

RB Leipzig-Mainz 4-1 (1-0)
Freiburg-Arminia Bielefeld 2-2 (1-0)
Greuther Fürth-VfB Stuttgart 0-0
Hoffenheim-Augsburg 3-1 (2-1)
Bayer Leverkusen-Union Berlin 2-2 (1-1)
Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 2-3 (2-0)

Olvasói sztorik