Nemzetközi foci

Bejelentették 2022 legfurcsább focis átigazolását

Matteo Bottanelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Matteo Bottanelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nyártól a Toronto FC csapatában folytatja pályafutását Lorenzo Insigne, az SSC Napoli Európa-bajnok labdarúgója, csapatkapitánya. A támadó szerződtetéséről az észak-amerikai ligában (MLS) szereplő kanadai együttes honlapja számolt be szombaton, miután a 30 éves játékos aláírta előszerződését.

Kapcsolódó
Bombamerénylet, páncélkocsi, koronavírus – NB I-es légiósokkal rajtol az Afrika Kupa
Kamerun második alkalommal ad otthont az eseménynek, amely jelentős kihívás a topligáknak is.

Insigne 2009 óta erősíti a Napolit, azóta 414 mérkőzésen 114 gólt szerzett és adott 95 gólpasszt is. Nápolyi megállapodása nyáron lejár, így ingyen igazol a tengerentúlra. A Torontóval négyéves szerződést kötött, új klubjához júniusban csatlakozik.

Lorenzo Insigne eligazolása eléggé megosztó, klubikonként hagyja ott ugyanis a Napolit, ráadásul még jó pár év lenne benne az európai topfociban. Szezononként 11 millió dollárért (plusz bónuszok) írt alá a hírek szerint, ami jóval több, mint amit Nápolyban keresett. Csakhogy arról is több cikk jelent meg, hogy

ennek az összegnek nagyjából a felével is megelégedett volna mostani klubjánál,

jelenleg ugyanis 4,5 millió eurót keres évente, ehhez kért volna némi emelést, de a klubtulajdonos, Aurelio De Laurentiis évi 3,5 milliót ajánlott neki. Erre viszont már nemet mondott Insigne.

Olvasói sztorik