PHILIPPE DESMAZES / AFP
Nemzetközi foci sport

Az utolsó pillanatban marad le a legenda az Afrika Kupáról

Kedden kezdi meg a szereplését az Afrika Kupán Egyiptom válogatottja, de a csapat felkészülési hajrája egyáltalán nem ideális. Mohamed Szalah-ék az eredeti tervekhez képest később tudnak elindulni Kamerunba, mert pozitív koronavírusos esetek derültek ki a csapat körül.

Bár nem hozták nyilvánosságra, pontosan kikről van szó, az már eldőlt a Goal cikke szerint, hogy a kapuslegenda, Esszam el-Hadarj lemarad a tornáról.

A 159-szeres egyiptomi válogatott el-Hadarj kapusedzőként utazott volna, de mivel ő is megfertőződött, így a Carlos Queiroz vezette szakmai stáb úgy döntött, hogy később sem csatlakozik majd a csapathoz. A goal.com azt is írja, hogy az egyik kapus, Mohamed Abou Gabal is pozitív teszteredményt produkált.

Kapcsolódó
Másodszor is koronavírusos lett, bukhatja az Afrika Kupát a Fehérvár védője
Január 9-én kezdődik a 2022-es év első nagy futballtornája.

Egyiptom mellett számos válogatott jelentett már pozitív eseteket a torna kezdete előtt: Gabon, Guinea, Gambia és a Zöld-foki Szigetek is. Így veszélyben van az arsenalos Pierre-Emerick Aubameyang, valamint a fehérvári Stopira szereplése is.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!