AFP
Nemzetközi foci sport

Összeér az Afrika-kupa és a klubvébé, kiakadt az egyiptomi bajnok

Az egyiptomi bajnok al-Ahly hazája szövetsége mellett az afrikai és nemzetközi szövetségekhez fordul a klubvilágbajnokság rendezése miatt.

Kapcsolódó
Messi győzelme nem botrány – német és lengyel lapok is kiálltak mellette
Bár sokan Robert Lewandowski győzelmét várták, nem ő kapta az Aranylabdát.

A tornát eredetileg idén június-júliusban rendezték volna Kínában, de a koronavírus-járvány nyomán erre az időpontra kerülő 2020-as Európa-bajnokság és Copa América miatt elhalasztották. A második terv egy decemberi, japán rendezés volt, ám az ázsiai ország három hónapja visszalépett ettől a pandémia miatt elrendelt utazási korlátozásokra hivatkozva.

Ezek után a FIFA hétfőn bejelentette, 2022. február 3. és 12. között rendezik meg az Egyesült Arab Emírségekben. Ez azonban érinti az Afrika-kupát, amely jövő január 9-én rajtol és február hatodikán ér véget.

Az al-Ahly ugyanakkor a legfrissebb egyiptomi keretbe hét játékost delegál, de a bő keretet figyelembe véve 12 hazai válogatott labdarúgóval rendelkezik.

A klubvilágbajnokság programja

1. forduló:
Auckland City (új-zélandi) – al-Dzsazira (egyesült arab emírségekbeli)

 

2. forduló:
al-Ahli (egyiptomi)-Monterrey (mexikói)
al-Hilal (szaúdi) – Auckland City/al-Dzsazira

 

elődöntő:
Palmeiras (brazil)-a 2. mérkőzés győztese
Chelsea (angol)-a 3. mérkőzés győztese

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!