Nemzetközi foci

Szétcikizett játékosa gólt szerzett, mégsem nyert a Barca

ÁLEX CÁMARA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
ÁLEX CÁMARA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

A hajrában úszott el a győzelem a Barcelona számára a La Liga 20. fordulójában. A Barca tíz emberrel fejezte be a meccset, mert Gavit második sárga lappal kiállították, a Granada otthonában lejátszott bajnoki 1-1-gyel ért véget.

A meccs hőse lehetett volna a sokat kritizált Luuk de Jong volt, aki az 57. percben fejjel szerzett vezetést a vendégeknek, de a holland támadó már a 10. percben is betalált, de akkor les miatt érvénytelenítették a találatát, valamint volt egy veszélyes skorpió rúgása is, a labda akkor a léc felett szállt el. Puertas azonban a 89. percben a felső sarokba lőtt.

Egy győzelemmel a Barcelona felléphetett volna a harmadik helyre, így azonban maradt a hatodik, 14 pont a hátránya a Real Madrid mögött. A Granada szereti megtréfálni a nagyokat, korábban az Atlético Madridot legyőzte a szezon során.

A sereghajtó Levante először nyert a mostani idényben, miután hazai pályán 2-0-ra verte a Mallorcát. A feszült hangulatú találkozón a vendégek tizenegyest hibáztak, majd egyenlítő góljukat videobírós ellenőrzés után érvénytelenítette a játékvezető. A kétgólos Levante-siker a 97. percben szerzett hazai találattal alakult ki.

La Liga, 20. forduló

Levante-Mallorca 2-0 (0-0)
Real Sociedad-Celta Vigo 1-0 (1-0)
Granada-FC Barcelona 0-1 (0-0)

Olvasói sztorik