Nemzetközi foci

Amiért szeretjük az FA Kupát: így örült a harmadosztályú csapat a dúsgazdag klub kiejtésének

PAUL ELLIS / AFP
PAUL ELLIS / AFP

A nap legőrültebb statisztikája: a harmadosztályú Cambridge United pontosan ugyanannyi Premier League-csapatot győzött le, mint a szaúdi kézbe került Newcastle United. Egyet. A történet érdekessége, hogy a Cambridge épp a Newcastle-t verte idegenben 1-0-ra az FA Kupában, a győzelmével pedig tovább is jutott.

A Newcastle, amely nemrég jelentette be az első téli sztárigazolását (Trippier végig is játszotta a mérkőzést), az FA Kupa mellett korábban a Ligakupából is kiesett. A csapat jelenleg a 19., utolsó előtti helyen áll a PL-ben, 19 forduló alatt egy győzelme, nyolc döntetlenje és tíz veresége volt eddig.

A Cambridge United eddigi legjobb bajnoki helyezése egy ötödik hely volt a másodosztályban, míg az FA Kupában kétszer is eljutott a negyeddöntőig – legutóbb 1991-ben.

A Newcastle mellett két további Premier League-csapat búcsúzott: a Burnley a második ligás Huddersfield Towntól hazai pályán kapott ki 2-1-re, míg az egyetlen olyan szombati mérkőzést, melyen élvonalbeli csapatok találkoztak, az otthon játszó Leicester City nyerte 4-1-re a Watford ellen.

Olvasói sztorik