PAUL ELLIS / AFP
Nemzetközi foci sport

Amiért szeretjük az FA Kupát: így örült a harmadosztályú csapat a dúsgazdag klub kiejtésének

A nap legőrültebb statisztikája: a harmadosztályú Cambridge United pontosan ugyanannyi Premier League-csapatot győzött le, mint a szaúdi kézbe került Newcastle United. Egyet. A történet érdekessége, hogy a Cambridge épp a Newcastle-t verte idegenben 1-0-ra az FA Kupában, a győzelmével pedig tovább is jutott.

A Newcastle, amely nemrég jelentette be az első téli sztárigazolását (Trippier végig is játszotta a mérkőzést), az FA Kupa mellett korábban a Ligakupából is kiesett. A csapat jelenleg a 19., utolsó előtti helyen áll a PL-ben, 19 forduló alatt egy győzelme, nyolc döntetlenje és tíz veresége volt eddig.

A Cambridge United eddigi legjobb bajnoki helyezése egy ötödik hely volt a másodosztályban, míg az FA Kupában kétszer is eljutott a negyeddöntőig – legutóbb 1991-ben.

A Newcastle mellett két további Premier League-csapat búcsúzott: a Burnley a második ligás Huddersfield Towntól hazai pályán kapott ki 2-1-re, míg az egyetlen olyan szombati mérkőzést, melyen élvonalbeli csapatok találkoztak, az otthon játszó Leicester City nyerte 4-1-re a Watford ellen.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!