Nemzetközi foci

Madridból érkezik az újgazdag angol klub első sztárigazolása

Rubén de la Fuente Pérez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Rubén de la Fuente Pérez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Mióta kiderült, hogy dúsgazdag szaúdi tulajdonosa lett a Newcastle Unitednek, azóta ment a találgatás arról, kiket vesz meg a téli átigazolási időszakban a kiesés ellen harcoló angol klub.

Kapcsolódó
Dúsgazdagon a kiesés ellen: mit tanulhat a Newcastle a Man City kínos karácsonyából?
A Newcastle United új, szaúdi tulajdonosi körének pénztárcája kifogyhatatlannak tűnik, ám a csapat képtelen kikeveredni a veszélyzónából. Vajon mit tehet a klub a kiesés elkerüléséért?

Nos, az első érkező már ismert: Kieran Trippier, az angol válogatott jobbhátvédje, aki eddig az Atlético Madridban futballozott. A 31 éves játékos két és féléves szerződést írt alá új csapatában. A pontos vételár nem derült ki, a Guardian azt írja, hogy a Newcastle 15 millió font körüli összeget szellőztetett meg, de az Atlético 25 millióra számított, úgyhogy az igazság valahol a kettő között lehet.

A Newcastle edzője, Eddie Howe nem lesz ismeretlen a 31 éves Tripper számára, mivel 2011-ben dolgoztak már együtt a Burnley csapatánál. A bajnokságban 19 meccs alatt csak 11 pontot gyűjtő, és ezzel az utolsó előtti helyen álló Newcastle a hétvégén az FA Kupában lép pályára, ellenfele a harmadosztályú Cambridge United lesz.

Olvasói sztorik