Nemzetközi foci

A Premier League kiesőjelöltje menekítené ki a kegyvesztett Aubameyangot

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Pierre-Emerick Aubameyangot megfosztotta a csapatkapitányi karszalagtól Mikel Arteta, az Arsenal edzője, és a gaboni csatár az elmúlt öt bajnokin nem is került be a keretbe. Elég egyértelműnek tűnik tehát, hogy Aubameyang sorsa megpecsételődött a londoni klubnál, és nem kizárt, hogy már a téli átigazolási időszakban távozni fog.

A Sky Sports azt írja, a Newcastle fontolgatja, hogy megszerzi a 32 éves Aubameyangot. A dúsgazdag szaúdi tulajdonos érkezése miatt a klub bőségesen költekezhet majd az átigazolási piacon, igaz, a Sky Sports szerint januárban csak kölcsönvenné a csatárt a Newcastle, és nyáron szerezné meg végleg 20 millió font körüli összegért.

Kapcsolódó
Dúsgazdagon a kiesés ellen: mit tanulhat a Newcastle a Man City kínos karácsonyából?
A Newcastle United új, szaúdi tulajdonosi körének pénztárcája kifogyhatatlannak tűnik, ám a csapat képtelen kikeveredni a veszélyzónából. Vajon mit tehet a klub a kiesés elkerüléséért?

19 meccsen szerzett 11 pontjával a Newcastle csak az utolsó előtti a Premier League-ben, a csapat házi gólkirálya jelenleg Callum Wilson, aki hat alkalommal volt eredményes. Aubameyang 14 bajnokin lépett pályára az ősszel az Arsenalban, és ezeken 4 gólt szerzett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik