Nemzetközi foci

Tíz meccs után veszített volna pontokat a Manchester City, aztán jött Rodri gólja a 93. percben

Julian Finney/Getty Images
Julian Finney/Getty Images

Az Arsenal szombaton hazai pályán 2-1-re kikapott Manchester Citytől a Premier League 21. fordulójában.

A hazai csapat kimondottan felszívta magát a meccsre, egy jó labdaszerzést követően pedig a vezetést is megszerezte, miután Bukayo Saka ütemtelenül elrúgott labdája a bal alsóban kötött ki.

Térfélcsere után rákapcsolt a City és nagyon hamar összejött az egyenlítés is. Bernardo Silvát rángatta meg Xhaka a tizenhatoson belül, talán a térdek is összekoccantank, ez pedig elég volt Stuart Attwell játékvezetőnek ahhoz, hogy büntetőt adjon. Rijad Mahrez értékesítette.

Rögtön ezután ismét vezetést szerezhetett volna az Arsenal, de Aymeric Laporte rossz hazafejelt labdáját Nathan Aké a gólvonalról ki tudta még rúgni. A baj ezután jött az hazaiaknak, mert Gabriel két perc alatt két sárgát is begyűjtött fölöslegesen, így aztán az utolsó félórára emberelőnybe kerültek a vendégek.

A Premier League-ben a címvédő Manchester City be is nyomta az Arsenalt a kapuja elé, de rendre blokkolni tudtak a londoni védők. Egészen a 93. percig. Ekkor Kevin De Bruyne beadását nem tudta kifejelni Rob Holding, az első lövés elakadt egy védő lábában, a lecsorgó viszont épp Rodri elé került, ő pedig megnyerte a meccset csapatának.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik