Nemzetközi foci

Aubameyangot lefokozta az Arsenal

Ben STANSALL / AFP
Ben STANSALL / AFP

Az angol labdarúgó-bajnokságban hatodik helyen álló Arsenal fegyelmi vétség miatt megfosztotta a csapatkapitányi karszalagtól Pierre Emerick-Aubameyangot, aki a West Ham United ellen szerdán sorra kerülő mérkőzésre készülő keretnek sem lesz a tagja.

Az észak-londoni klub kedden számolt be a döntésről és a gaboni válogatott csatár mellőzéséről, hangsúlyozva: az egyesület minden játékosától, különös tekintettel a kapitánytól elvárja, hogy a közösen meghatározott szabályoknak megfelelően dolgozzon.

Mikel Arteta vezetőedző már a hétvégén sem adott lehetőséget Aubameyangnak a Southampton ellen 3-0-ra megnyert bajnokin, de a spanyol edző nem részletezte, hogy milyen fegyelmi vétséget követett el a támadó, ami miatt kikerült a keretből.

A The Athletic című lap úgy tudja, a gaboni futballista késve ért vissza a csapathoz egy külföldi utazásról, ahova a klub elegendte.

Aubameyang – aki tavaly hosszabbított három évre az Arsenallal – a mostani szezonban árnyéka korábbi önmagának, csupán négy gólt szerzett a PL-ben, a legutóbbit még októberben, az Aston Villa ellen. A gaboni csatárnak már tavaly is voltak fegyelmi problémái, akkor Arteta a Tottenham Hotspur ellen 2-1-re megnyert derbire sem nevezte a keretbe.

Aubameyang 2019 őszén kapta meg a csapatkapitányi karszalagot, amikor a csapat akkori edzője, Unai Emery leváltotta Granit Xhakát.

Olvasói sztorik