Ben STANSALL / AFP
Nemzetközi foci sport

Aubameyangot lefokozta az Arsenal

Az angol labdarúgó-bajnokságban hatodik helyen álló Arsenal fegyelmi vétség miatt megfosztotta a csapatkapitányi karszalagtól Pierre Emerick-Aubameyangot, aki a West Ham United ellen szerdán sorra kerülő mérkőzésre készülő keretnek sem lesz a tagja.

Az észak-londoni klub kedden számolt be a döntésről és a gaboni válogatott csatár mellőzéséről, hangsúlyozva: az egyesület minden játékosától, különös tekintettel a kapitánytól elvárja, hogy a közösen meghatározott szabályoknak megfelelően dolgozzon.

Mikel Arteta vezetőedző már a hétvégén sem adott lehetőséget Aubameyangnak a Southampton ellen 3-0-ra megnyert bajnokin, de a spanyol edző nem részletezte, hogy milyen fegyelmi vétséget követett el a támadó, ami miatt kikerült a keretből.

A The Athletic című lap úgy tudja, a gaboni futballista késve ért vissza a csapathoz egy külföldi utazásról, ahova a klub elegendte.

Aubameyang – aki tavaly hosszabbított három évre az Arsenallal – a mostani szezonban árnyéka korábbi önmagának, csupán négy gólt szerzett a PL-ben, a legutóbbit még októberben, az Aston Villa ellen. A gaboni csatárnak már tavaly is voltak fegyelmi problémái, akkor Arteta a Tottenham Hotspur ellen 2-1-re megnyert derbire sem nevezte a keretbe.

Aubameyang 2019 őszén kapta meg a csapatkapitányi karszalagot, amikor a csapat akkori edzője, Unai Emery leváltotta Granit Xhakát.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!