Nemzetközi foci

Maláriával került kórházba az Arsenal csatára

Ian KINGTON / AFP
Ian KINGTON / AFP

A Slavia Praha elleni Európa Liga-negyeddöntő első felvonásán csereként még játszott, sőt, gólpasszt is adott az Arsenal csatára, Pierre-Emerick Aubameyang, de a Sheffield United elleni bajnokit már kihagyta.

Kapcsolódó
„Többet kerestünk, mint vártuk” – hazai játékosokkal is lehet európai topcsapatot építeni
Csehország egyetlen értelmes kínai befektetésének tartják az egymás után kétszer is Európa Liga-negyeddöntős prágai futballcsapatot.

Most kiderült, hogy Aubameyang azért hiányzott, mert maláriás lett, amikor március végén a gaboni válogatottban szerepelt a Kongói DK elleni Afrika-kupa-selejtezőn. Gabon 3-0-ra győzött a mérkőzésen, és Aubameyang gólt lőtt, valamint gólpasszt adott.

A malária napjainkban is világszerte számos áldozatot követelő, trópusi körülmények között előforduló, szúnyogok által terjesztett fertőző megbetegedés.

Néhány napot kórházban töltöttem. Az orvosoknak hála már jobban érzem magam, szerencsére még korai fázisban azonosították a betegséget. Az elmúlt néhány hétben nem voltam jó passzban, de erősebben térek vissza, mint valaha

– írta az Instagram-oldalán a 31 éves csatár.

Aubameyang a mostani idényben minden sorozatot számolva 33 meccsen játszott az Arsenalban, és ezeken 14 gólt, valamint 2 gólpasszt jegyzett.

Olvasói sztorik