Nemzetközi foci

Reptéren aludt a gaboni válogatott a meccse előtt és még Aubameyang fizet bírságot érte

Julian Finney/Getty Images
Julian Finney/Getty Images

Tízezer dollárra megbüntette az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) Pierre-Emerick Aubameyangot egy Twitter-bejegyzés miatt, írta a Sky Sports.

Az Arsenal csatára a gaboni válogatottal utazott november 16-án Gambiába, hogy selejtező mérkőzést vívjon az Afrikai Nemzetek Kupájában. Leszállás után azonban a helyi hatóságok nem engedték ki a csapatot a reptérről, mert a koronavírusos protokollon vitatkoztak. A gaboni csapat így órákra a reptéren rekedt és a földön aludt jobb híján. Aubameyang, a válogatott legjobbja és csapatkapitányaként nem állta meg szó nélkül az esetet és kitett erről egy képet.

Szép munka CAF, mintha megint a kilencvenes években lennénk

– írta gúnyosan Aubameyang.

Gabon válogatottja éjfélkor érkezett meg Gambiába, végül öt órát töltött a reptéren és ezután foglahatták el hotelszobáikat. Másnap Gambia 2-1-re nyert, de az Arsenal támadója nem győzte méltatni a csapatát. Természetesen a CAF vizsgálatot indított, ennek eredményeképp a gambiai szövetséget százezer dollárra büntette meg, igaz az öszeg kifizetésének felét 24 hónapra felfüggesztette.

A vizsgálat végén Aubameyang is büntetést kapott, tízezer dollárt kell fizetnie, amiért a CAF becsületét és imidzsét szándékosan rombolta bejegyzésével.

Olvasói sztorik