Nemzetközi foci

Anglia legfurcsább fogadási csalás ügye tovább gyűrűzik

Angliában mindenre lehet fogadni és ebből olykor nemzetközi bonyodalom keletkezik. Kieran Trippier például 2019 nyarán még a Tottenham Hotspur játékosaként elárulta az unokatestvérének, hogy úgy néz ki, Madridba igazol és az Atlético játékosa lesz. Nem kellett volna ezt tennie, mert utóbbi gondolt egyet, besétált az első fogadóirodába és mivel arra is lehetett tippelni, vajon hol köt ki a kedves rokon, megtette a tutit.

Miután ez az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) tudomására jutott, és kivizsgálata az ügyet, megállapította, hogy 25-szörös válogatott futballista hét pontban is megszegte a sportfogadásra vonatkozó szabályokat. Trippier hiába védekezett azzal, hogy nem fogadott az átigazolásával kapcsolatban és nem is profitált mások, így az unokatesó sportfogadásából sem, az FA alig két hete, karácsony előtt egy nappal 77 ezer eurós bírsággal sújtotta és 2021. március 1-ig elmeszelte a labdarúgástól az immár egy éve Atlético Madrid játékost.

Az MTI most arról számolt be, hogy a legfrissebb sajtóinformációk szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette Kieran Trippier eltiltását, amit később a FIFA is megerősített.

Bár a FIFA korábban jóváhagyta az angol szövetség (FA) döntését, spanyol lapok egybehangzó beszámolója szerint most megváltoztatta korábbi határozatát. Ennek oka – írta például az El País –, hogy előbb meg akarja várni, sikerrel jár-e az Atlético Madrid fellebbezése. Amíg az eljárás tart, a védő továbbra is szerepelhet klubcsapatában, így a soros spanyol bajnokikon túl akár a Chelsea elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő meccseken is ott lehet.

(Photo by OSCAR DEL POZO / AFP))

Olvasói sztorik