Mané könyöklése piros lapot ért a Chelsea szerint

A liverpooli csatár az első percben leterítette Azpilicuetát, de csak sárgát kapott.
Kapcsolódó cikkek

Nagyszerű mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a Chelsea a Liverpoollal a Premier League hétvégi rangadóján, de a lefújást követően a hazaiak rendkívül dühösek voltak egy szerintük elmaradt piros lap miatt.

Kapcsolódó
Óriási gól kellett a Chelsea feltámadásához a Liverpool elleni rangadón
Az eredménynek leginkább az éllovas Manchester City örülhet.

Az biztos, hogy egy kiállítás alapvetően változtatta volna meg a mérkőzést: a kezdő sípszó után 15 másodperccel Sadio Mané úgy ugrott fel fejelni, hogy közben a bal könyökével eltalálta Cesar Azpilicueta arcát.

A büntetés azonban csak sárga lap lett.

Ez egyértelmű piros lap volt. Nem érdekel, ha csak öt másodperc telt el a játékból, ez tiszta piros. Őszintén szólva nem értem.

Még a meccsen belül sem láttunk következetességet. Számomra egyértelmű egy ilyen döntés. Megnéztem a visszajátszást, pedig nem volt rá szükségem” – nyilatkozta bosszúsan Azpilicueta a Sky Sportsnak.

A Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel egyetértett jobbhátvédjével.

„Nem vagyok a korai piros lapok híve. Utálom kimondani, mert szeretem Manét, aki egy kedves srác és egy topjátékos, de ez piros lap volt.

A könyök az arcon csattant, ilyenkor nem számít, hogy ezt 20 másodperc vagy 20 perc után történt.

Sané azonban a pályán maradt, és a 9. percben ő szerzett vezetést a Liverpoolnak, majd Mohamed Szalah megduplázta a vendégek előnyét, de Mateo Kovacic és Christian Pulisic még az első félidőben egyenlített. Az eredmény már nem változott, így 2-2es döntetlennel zárult a rangadó.