Nemzetközi foci

Letiltották a Dortmund-meccsekről a Bayern elleni rangadó bíróját

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP

Nem vezethet mérkőzést a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának Felix Zwayer, akinek a tevékenységével kapcsolatban kritikák vetődtek fel a Bayern München elleni bajnoki meccs után. Lutz Michael Fröhlich, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) játékvezetői testületének első embere csütörtökön a Kicker magazinnak úgy fogalmazott:

nem volna felelősségteljes minden oldal felé, ha hasonló felállás alakulna ki. „Jobb, ha hagyunk eltelni egy kis időt” – fűzte hozzá.

Kapcsolódó
Még a falon is átmegy a csendes vezér, aki megmentette Eriksen életét
A dán Simon Kjaer az Eb-n páratlan lélekjelenlétével megmentette csapattársa, Christian Eriksen életét. A Milan vikingje súlyos sérüléssel zárta karrierje legemlékezetesebb évét, de már alig várja, hogy ismét a társak fején ugráljon.

A bíró a hónap elején a bajorok 3-2-es győzelmével zárult rangadón fújta a sípot, ezt követően Jude Bellingham és a dortmundi klub is kritikával illette a játékvezető döntéseit: ilyen volt a meccset eldöntő büntető, amelyet a VAR segítségével ítélt meg a bíró, aki azonban egy másik gyanús esetnél, amikor a sárga-feketék kaphattak volna tizenegyest, nem vette igénybe a videóbíró segítségét. Az angol válogatott játékost 40 ezer euróra büntette a DFB a találkozó utáni nyilatkozatáért.

Németország legnagyobb rangadóját egy olyan bírónak adták, akit korábban bundázás miatt elítéltek. Akkor mit várjunk?

mondta akkor a 18 éves futballista. Zwayert 2005-ben hat hónapra eltiltottak, mert érintett volt a nagy német bundabotrányban, a Robert Hoyzer-ügyben, amely során pénzért több alsóbb osztályú mérkőzés végeredményét is befolyásolták.

Olvasói sztorik