INA FASSBENDER / AFP
Nemzetközi foci sport

Letiltották a Dortmund-meccsekről a Bayern elleni rangadó bíróját

Nem vezethet mérkőzést a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának Felix Zwayer, akinek a tevékenységével kapcsolatban kritikák vetődtek fel a Bayern München elleni bajnoki meccs után. Lutz Michael Fröhlich, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) játékvezetői testületének első embere csütörtökön a Kicker magazinnak úgy fogalmazott:

nem volna felelősségteljes minden oldal felé, ha hasonló felállás alakulna ki. „Jobb, ha hagyunk eltelni egy kis időt” – fűzte hozzá.

Kapcsolódó
Még a falon is átmegy a csendes vezér, aki megmentette Eriksen életét
A dán Simon Kjaer az Eb-n páratlan lélekjelenlétével megmentette csapattársa, Christian Eriksen életét. A Milan vikingje súlyos sérüléssel zárta karrierje legemlékezetesebb évét, de már alig várja, hogy ismét a társak fején ugráljon.

A bíró a hónap elején a bajorok 3-2-es győzelmével zárult rangadón fújta a sípot, ezt követően Jude Bellingham és a dortmundi klub is kritikával illette a játékvezető döntéseit: ilyen volt a meccset eldöntő büntető, amelyet a VAR segítségével ítélt meg a bíró, aki azonban egy másik gyanús esetnél, amikor a sárga-feketék kaphattak volna tizenegyest, nem vette igénybe a videóbíró segítségét. Az angol válogatott játékost 40 ezer euróra büntette a DFB a találkozó utáni nyilatkozatáért.

Németország legnagyobb rangadóját egy olyan bírónak adták, akit korábban bundázás miatt elítéltek. Akkor mit várjunk?

mondta akkor a 18 éves futballista. Zwayert 2005-ben hat hónapra eltiltottak, mert érintett volt a nagy német bundabotrányban, a Robert Hoyzer-ügyben, amely során pénzért több alsóbb osztályú mérkőzés végeredményét is befolyásolták.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!