RALF IBING / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Nemzetközi foci sport

A Dortmund focistája a meccset eldöntő tizenegyesről: Mit várjunk egy bundázásért elítélt bírótól?

Egy tizenegyessel dőlt el a Dortmund-Bayern Bundesliga-rangadó, a korábban a münchenieknél is megfordult Mats Hummels karját találta el a labda felugrás közben, amiért Felix Zwayer játékvezető büntetőt ítélt, ezt pedig Robert Lewandowski értékesítette.

Kapcsolódó
Szép gólok, ijesztő pillanatok, VAR-dráma – elképesztően izgalmas volt a Dortmund-Bayern rangadó
Fantasztikus színvonalú mérkőzést produkált Németország két legjobb futballcsapata.

A tizenegyes természetesen komoly indulatokat váltott ki a dortmundiakból, a csapatkapitány Marco Reus szerint szigorú döntés született, mert Hummels fejelni próbált, de elvesztette az egyensúlyát, ezért érintette a labda a karját. Reusnál kicsit keményebben fogalmazott a Dortmund angol középpályása, a 18 éves Jude Bellingham.

Nálam ez nem volt tizenegyes. Humels nem is a labdát nézte, harcolt érte, és úgy találta el a labda. Németország legnagyobb rangadóját egy olyan bírónak adták, akit korábban bundázás miatt elítéltek. Akkor mit várjunk?

– panaszkodott Bellingham.

Zwayert 2005-ben hat hónapra eltiltotta a német szövetség, mert részese volt egy fogadási csalásnak.

A dortmundiak azt is nehezményezték, hogy Zwayer nem adott büntetőt, amikor Lucas Hernández fellökte Reust, de a felvételek alapján Erling Haaland az akció közben lesen volt, és onnantól a támadás további része már semmissé vált.

A 3-2-es Bayern-győzelem azt jelenti, hogy a címvédő 14 forduló után négy ponttal vezet a Dortmund előtt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!