Nemzetközi foci

Kirúgták Szoboszlaiék edzőjét

UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A három magyar válogatott futballistát foglalkoztató RB Leipzig menesztette Jesse Marsch vezetőedzőt.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot soraiban tudó klub vasárnapi közleményében Oliver Mintzlaff ügyvezető kifejtette: az elvárt előrelépés nem történt meg a csapatnál, így elmaradtak az eredmények, kitűzött céljaik nem valósultak meg, az edzőváltással új lendületet akarnak adni a csapatnak.

Kapcsolódó
Jesse Marsch csak előre menne, mégis visszafelé halad az RB Leipzig
Az előző évadokban a Bayern München elsőszámú kihívójának számító RB Leipzig a nyári edzőváltást követően csak a Bundesliga középmezőnyében sínylődik. De mi az oka a gyengébb szereplésnek?

A Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában ideiglenes megbízatással Achim Beierlorzer másodedző irányítja a lipcseieket, akik kedden a Manchester Cityt fogadják.

A 48 éves amerikai Marsch nyáron a Red Bull Salzburgtól érkezett Lipcsébe, ahol mindössze 14 bajnoki összecsapás adatott számára. Koronavírusos-fertőzését követően – emiatt három tétmeccset kényszerült kihagyni – legutóbb pénteken ülhetett a kispadon, az Union Berlin elleni bajnoki találkozón vendégként 2-1-re kikapott csapatával.

Kapcsolódó
Hihetetlen, de Gulácsiék képtelenek idegenben nyerni
Ezúttal az Union Berlin győzte le a magyarokkal felálló RB Leipziget.

A sorozatban három vereséget szenvedő Leipzig a Bundesligában 18 pontot szerzett, ezzel jelenleg a 11. helyen áll. A BL-ben az A csoport harmadik helyén várja a jövő heti záró kört, a továbbjutásra már nincs esélye, maximum az Európa Ligában folytathatja nemzetközi kupaszereplését tavasszal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik