Van olyan díjátadó, amin Lionel Messit és Robert Lewandowskit is megelőzték

Kylian Mbappé az Aranylabdát nem nyerhette meg, ezt viszont behúzta.
Kapcsolódó cikkek

Kylian Mbappé kapta az év labdarúgójának járó Globe Soccer Awards díját.

Kapcsolódó
Egy piszlicsáré vb-selejtezőn úszott volna el Lewandowski Aranylabdája?
Amíg lesz Aranylabda-szavazás, addig lesz vita is. Most is van, talán még soha nem volt ekkora felzúdulás, amikor Messit hozták ki győztesnek. Lewandowski a gólokban egyértelműen verte az argentin klasszist, aki a Barcától a Király Kupával búcsúzott, majd behúzta első trófeáját a válogatottal. De vajon Lewandowski bánja-e utólag, hogy játszani akart egy Andorra elleni, tök sima meccsen?

Az Egyesült Arab Emírségekben 11. alkalommal rendezett eseményen a Paris Saint-Germain világbajnok francia csatárát választották az esztendő legjobbjának. A legjobb góllövő 69 találattal Robert Lewandowski lett, a legjobb klub a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea. Az olaszok arattak a gálán, Roberto Mancini az év edzője, Roberto Bonucci a legjobb védő, Gianluigi Donnarumma pedig a legjobb kapus díját vehette át.

Kapcsolódó
„A 2021-es Aranylabda nem Messié, hanem Lewandowskié”
Hiába lőtte két éven át megállás nélkül a gólokat a lengyel csatár, Lionel Messit díjazták.

A játékosügynökök közül az Internazionale és a Chelsea között köttetett Lukaku-átigazolást intéző Federico Pastorellót, a sportvezetőknél pedig Txiki Begiristaint, a Manchester City sportigazgatóját díjazták. Játékos-pályafutása elismeréseként különdíjat kapott a brazil Ronaldinho.