Nemzetközi foci

„A 2021-es Aranylabda nem Messié, hanem Lewandowskié”

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Élesen kritizálta az Aranylabda-szavazás végeredményét Pini Zahavi, a tavaly a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski ügynöke.

Kapcsolódó
Egy piszlicsáré vb-selejtezőn úszott volna el Lewandowski Aranylabdája?
Amíg lesz Aranylabda-szavazás, addig lesz vita is. Most is van, talán még soha nem volt ekkora felzúdulás, amikor Messit hozták ki győztesnek. Lewandowski a gólokban egyértelműen verte az argentin klasszist, aki a Barcától a Király Kupával búcsúzott, majd behúzta első trófeáját a válogatottal. De vajon Lewandowski bánja-e utólag, hogy játszani akart egy Andorra elleni, tök sima meccsen?

„Nagy gratuláció Lionel Messinek, aki nagyszerű futballista és a sportág örök legendája” – mondta az izraeli szakember a tz és a Münchner Merkur című lapoknak.

De a 2021-es Aranylabda nem az övé. Ez nem. Az Aranylabda idén Robert Lewandowskié. Nem lopták meg, de ő érdemelte volna.

Tavaly, amikor nem osztották ki a futballvilág legjelentősebb egyéni elismerését, a lengyel támadó bajnok és kupagyőztes, valamint Bajnokok Ligája-győztes lett a Bayern Münchennel, idén pedig amellett, hogy megnyerte a klubvilágbajnokságot, elképesztően eredményes volt: a 33 éves játékos az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját, és már a mostani idényben is 25 gólnál jár 20 tétmeccs után. A naptári évet tekintve 53 tétmérkőzésen szerzett találata van, ezzel messze a legjobb az öt legnagyobb európai bajnokságot tekintve.

Nem csoda, hogy sok százmillió szurkoló nehezen hiszi el ennek a rangos versenynek a végeredményét. A hétfő estének azzal kellett volna végződnie, hogy Robert az első Aranylabdáját ünnepli

– tette hozzá Zahavi.

A Paris Saint-Germain argentin sztárja, a hetedszer győztes Lionel Messi 33 ponttal előzte meg Lewandowskit a France Football idei szavazásán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik