Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ha nem látnánk, nem is akarnánk elhinni, milyen számokat produkál Mbappé a BL-ben

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

A Paris Saint-Germain játszi könnyedséggel győzte le a Club Brugge-t a Bajnokok Ligája-csoportkör utolsó fordulójában, Kylian Mbappé pedig tökéletes meccsen van túl: a francia csatár szerzett két gólt, valamint kiosztott egy gólpasszt is Lionel Messinek, ezen kívül átengedett egy tizenegyest is argentin csapattársának. Vastaps kíséretében hagyta el a pályát, ami elég nagy változás ahhoz képest, hogy a szezon elején még kifütyülték, amiért jelezte, szívesen a Real Madridhoz igazolna.

Szinte hihetetlen, de a mindössze 22 éves Mbappé már 31 gólnál jár a legerősebb európai kupasorozatban. Ehhez a terméshez ráadásul elég volt 51 mérkőzés. 

Ez holtversenyben a 23. helyre elég, ami talán még nem hangzik olyan eget rengetőnek (pedig az), de elég csak megnézni, milyen neveket előzött meg már eddig. Ezzel a duplával fogta be Arjen Robbent, de már többször volt eredményes a sorozatban, mint Samuel Eto’o, Wayne Rooney, David Trezeguet vagy épp Patrick Kluivert.

Kapcsolódó
Lehet, hogy megvan, ki lesz Szoboszlaiék edzője
Több német lap szerint is megvan a befutó.

És még csak azzal sem lehet vádolni, hogy csak a kisebb csapatok ellen találna be. Az előző idényben négyszer talált be a Barcelona elleni nyolcaddöntős párharcban, de a Bayern München ellen is volt egy duplája a negyeddöntőben. Míg anno, még a Monaco játékosaként az egyenes kieséses szakaszban hat gólja is volt, miközben csapata az elődöntőig menetel. Az eddigi 31 gólja mellett ráadásul van 25 gólpassza is (a mostani csoportkörben hat asszisztja volt).

A Paris Saint-Germain a magabiztos győzelem ellenére is csak a második helyen végzett a BL-csoportjában, azaz majd a csoportgyőztesek közül kap ellenfelet a nyolcaddöntőben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik