Nemzetközi foci

Van olyan díjátadó, amin Lionel Messit és Robert Lewandowskit is megelőzték

Fabio FERRARI / La Presse / AFP
Fabio FERRARI / La Presse / AFP

Kylian Mbappé kapta az év labdarúgójának járó Globe Soccer Awards díját.

Kapcsolódó
Egy piszlicsáré vb-selejtezőn úszott volna el Lewandowski Aranylabdája?
Amíg lesz Aranylabda-szavazás, addig lesz vita is. Most is van, talán még soha nem volt ekkora felzúdulás, amikor Messit hozták ki győztesnek. Lewandowski a gólokban egyértelműen verte az argentin klasszist, aki a Barcától a Király Kupával búcsúzott, majd behúzta első trófeáját a válogatottal. De vajon Lewandowski bánja-e utólag, hogy játszani akart egy Andorra elleni, tök sima meccsen?

Az Egyesült Arab Emírségekben 11. alkalommal rendezett eseményen a Paris Saint-Germain világbajnok francia csatárát választották az esztendő legjobbjának. A legjobb góllövő 69 találattal Robert Lewandowski lett, a legjobb klub a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea. Az olaszok arattak a gálán, Roberto Mancini az év edzője, Roberto Bonucci a legjobb védő, Gianluigi Donnarumma pedig a legjobb kapus díját vehette át.

Kapcsolódó
„A 2021-es Aranylabda nem Messié, hanem Lewandowskié”
Hiába lőtte két éven át megállás nélkül a gólokat a lengyel csatár, Lionel Messit díjazták.

A játékosügynökök közül az Internazionale és a Chelsea között köttetett Lukaku-átigazolást intéző Federico Pastorellót, a sportvezetőknél pedig Txiki Begiristaint, a Manchester City sportigazgatóját díjazták. Játékos-pályafutása elismeréseként különdíjat kapott a brazil Ronaldinho.

Olvasói sztorik