Nemzetközi foci sport

Levontak három pontot egy klubtól, mert két csapatot küldött pályára

Szürreális jelenet zajlott le vasárnap a Kongói Demokratikus Köztársaság élvonalbeli bajnokságában.

A kiesés ellen küzdő Renaissance FC belviszályok miatt szakadt ketté, de ezt szó szerint kell érteni. Az igazgatótanács elnöke, Pascal Mukuna ugyanis alkalmatlanság miatt kirúgta Willy Mandalát, a bizottság másik vezetőjét. Csakhogy Mandala szerint ez jogszerűtlen volt és továbbra is folytatta a munkát. Eközben Mukuna új edzőt és játékosokat hozott, ezért alakulhatott ki az a hihetetlen helyzet, hogy

egy név alatt gyakorlatilag két csapat is működik és azon verseng, kié a jogerős névhasználat.

Ez a belharc vezetett ahhoz, hogy vasárnap az AC Rangers elleni bajnokira a Mukuna-párti csapat, valamint a Mandala-féle együttes is megjelent. Mivel egyik csapat sem volt hajlandó visszalépni, a mérkőzést nem rendezték meg, játék nélkül a Rangers nyert 3-0-ra.

A szövetség hétfőn tartott ülést a történtekkel kapcsolatban és büntetésképp három pontot levont, amivel a Renaissance FC kieső helyre csúszott vissza.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!