Nemzetközi foci

Rákapcsoltak a Fradi légiósai a világbajnoki selejtezőkön

Bruzák Noémi/MTI
Bruzák Noémi/MTI

A Ferencváros két légiósa, Aissa Laidouni és Ryan Mmaee is gólt szerzett az afrikai világbajnoki selejtezők keddi versenynapján.

Kapcsolódó
Hiába a Vidi játékosának gólja, elmaradt a bravúr az afrikai vb-selejtezőn
Egy utolsó, mindent eldöntő mérkőzés döntött a továbbjutásról.

Tunéziának volt mindent eldöntő az utolsó kör, mivel csak akkor juthattak az utolsó selejtezős szakaszba, ha több pontot szereznek, mint Egyenlítői Guinea. Ezért tett is Laidouni, a Fradi középpályása egy szabadrúgás után visszafejelt labdát bombázott Zambia kapujába a 18. percben.

A gól meghozta a társak kedvét is, félidőben úgy vezetett 3-0-ra Tunézia, hogy még egy büntetőt is kihagyott Wahbi Khazri. Laidouniék végül 3-1-re nyertek egy tizenegyes miatt és a B csoportot mindössze két bekapott góllal zárták az élen. Egyenlítői Guinea egyébként 1-1-et játszott Mauritániával.

Szintén befújtak egy tizenegyest Marokkó javára is Guinea ellen, ám ezt Ryan Mmaee nem puskázta el. A Ferencváros támadóját előbb egy védő lökte meg, majd jött a kapus és elkaszálta, így nem volt kétséges, hogy jogos-e a büntető. Mmaee nem hibázta el.

Kilenc perccel később jött a második gólja is az FTC csatárának, ezúttal egy gyönyörűen bal felsőbe csavart labdával talált be.

Csapata harmadik góljában is benne volt Ryan Mmaee, az ő indítását gurította el ütemtelenül Ayoub El Kaabi a kapus mellett, amely így utat talált a hálóba.

Franck Boli már nem lehetett ilyen boldog, ugyanis kimaradt Elefántcsontpart keretéből, amely ráadésul 1-0-ra kikapott Kameruntól, ezzel a két nemzet helyet cserélt a csoport élén az utolsó fordulóban. Mivel csak a csoportelsők jutnak a harmadik, zárószakaszba, ezzel elestek Boliék a vb-szerepléstől.

Ezzel kialakult a harmadik szakasz mezőnye, amelyben tíz csapat küzd még a részvételért. A FIFA világranglistája alapján 5 kiemelt válogatottat sorsolnak össze öt nem kiemelttel, majd egy oda-visszavágós párharc dönt a részvételről. A következő tíz ország csapata van még versenyben: Algéria, Tunézia, Nigéria, Kamerun, Mali, Egyiptom, Ghána, Szenegál, Marokkó és a Kongói Köztársaság.

Kapcsolódó
Véleményes büntető döntött a vb-selejtezőn, azonnal panaszt tett a sértett
Egy korábbi esetre hivatkozva kérnek újrajátszást.

Két dolog alakíthatja csak át a mezőnyt, egyrészt Dél-Afrika fellebbezett a Ghána elleni veresége miatt, ezt még vizsgálja az afrikai szövetség. Másrészt Benin is óvott, mivel a Kongói Köztársaság úgy cserélt négyszer, hogy négy alkalommal állt meg miatta a játék. Ezt szintén vizsgálja a CAF, de nem valószínű, hogy lépni fog az ügyben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik