Nemzetközi foci

Rafa Benítez sem érti, miért szívatják az Evertont

Lindsey Parnaby / AFP
Lindsey Parnaby / AFP

Azok után, hogy a Premier League vezetői a Liverpool-Leeds United és Wolverhampton Wanderers-Watford mérkőzést a koronavírus-fertőzésekre hivatkozva elhalasztották a karácsonyi fordulóból, az Everton hasonló kérését nem teljesítették.

Kapcsolódó

Rafa Benítez azt mondta, hat játékosra sérülés, ötre pedig koronavírus-fertőzés miatt nem számíthat vasárnap a Burnley ellen. A PL-klubok hétfői megbeszélésén azonban elhangzott, ha egy csapatnak van 13 egészséges mezőnyjátékosa és egy kapusa, akkor játszania kell.

„Most az a feladatom, hogy legyen 11 játékosom, aki pályára tud lépni és lehetőleg a megfelelő posztján szerepeljen mindenki. Nem könnyű. Nagyon meglep, hogy le kell játszanunk a mérkőzést, mert kilenc mezőnyjátékosom és három kapusom bevethető, ezért öt fiatalt fel kellett hívni a felnőtt csapathoz. Olyanokat kell szerepeltetni, akik még nem állnak készen a Premier League-re, vagy egyesek nem a saját posztjukon játszanak majd” – idézte az MTI a spanyol szakembert.

Benítez hozzátette, előfordulhat, hogy négy hónap sérülés után visszatért Dominic Calvert-Lewint is kénytelen lesz a pályára küldeni.

Ez hatalmas kockázatot jelent a játékosokra nézve, és nem fair

– mondta.

A BBC idézte a Liverpool és az angol válogatott középpályását, Jordan Hendersont, aki aggasztónak tartja, hogy senki sem veszi komolyan a játékosok érdekét.

Olvasói sztorik