Nemzetközi foci

Nem maradt elég egészséges játékosa az angol csapatnak, két órával a kezdés előtt fújták le a bajnokit

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Koronavírusos esetek miatt az Aston Villa-Burnley mérkőzést is elhalasztották az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.

A találkozó szombaton 16 órakor kezdődött volna, de a házigazda klub jelezte: több játékosa megfertőződött a koronavírussal.

A liga illetékesei jóváhagyták a halasztási kérelmet, mivel az Aston Villának nem maradt elegendő egészséges futballistája, vagyis nem tudott volna kiállni a találkozóra.

A Villa bocsánatot kért a Burnley-től, valamint az ellenfél szurkolóitól, amiért két órával a kezdőrúgás előtt derült ki a halasztás, de a klub úgy érzi, ezzel a döntéssel sikerült minimalizálni a kockázatot, és a veszteségeket.

Nagy-Britanniában az omikron variáns miatt szaporodott meg a megbetegedések száma az elmúlt hetekben, a Tottenham Hotspur például már három Premier League-találkozóját sem tudta lejátszani.  A 18. fordulóban az Everton-Leicester City, a Manchester United-Brighton, a Southampton-Brentford, a Watford-Crystal Palace és a West Ham United-Norwich City mérkőzéseket is elhalasztották, és egyedül az Arsenal-Leeds meccs kerül megrendezésre a szombati játéknapon.

A Premier League hétvégi programja:

szombaton játsszák:
Leeds United – Arsenal 18.30

 

vasárnap játsszák:
Wolverhampton Wanderers – Chelsea 15.00
Newcastle United – Manchester City 15.15
Tottenham Hotspur – Liverpool 17.30

Olvasói sztorik