Nemzetközi foci

Nem nyert a Chelsea, rekordot ért el a Liverpool, bedöntheti a koronavírus a PL-t

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

A Liverpool 3-1-re nyert a Newcastle United ellen, a Chelsea azonban csak 1-1-es döntetlen játszott az Evertonnal az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának csütörtöki mérkőzésein.

Kapcsolódó
Nemzetek Ligája: bombaerős ellenfeleket kaptunk, visszavághatunk az angoloknak
Nem kaphatott könnyű ellenfeleket a magyar labdarúgó-válogatott: jönnek az angolok, a németek és az olaszok.

A Liverpoolból három – Virgil van Dijk, Fabinho és Curtis Jones –, míg a Chelsea-ből négy – Romelu Lukaku, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi és Ben Chilwell – játékos hiányzott koronavírusos megbetegedés miatt, illetve a londoniaknál Kai Havertz sem volt bevethető, mert rosszul érezte magát.

A hazaiak ugyan hamar hátrányba kerültek a bennmaradásért küzdő vendégekkel szemben, ám Diogo Jota, Mohamed Szalah és Trent Alexander-Arnold találataival fordítottak.

A klub ezzel a 2000. győzelmét aratta az angol élvonalban, ilyen bravúrra eddig egyetlen vetélytársa sem volt képes.

A Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea ugyanakkor hiába szerzett vezetést a 70. percben, előnye csak négy percig tartott és végül meg kellett elégednie egy ponttal.

A Leicester City és a Tottenham mérkőzése elmaradt, mert előbb a londoni klubnál tapasztaltak tömeges fertőzést, majd később kiderült, hogy a Leicester City is érintett.

Csütörtökön egy sajtótájékoztatón a Brentford vezetőedzője, Thomas Frank – aki megerősítette, hogy klubja 13 pozitív esetet regisztrált a legutóbbi tesztkörben – sürgette a Premier League-et, hogy halasszák el a hétvégi fordulót.

Az ESPN szerint számos klub még a januárig tartó leállást is szorgalmazná, tekintettel a növekvő esetszámra. A ligán belül az a nézet, hogy van még elég hely a naptárban a mérkőzések átütemezésére, hiszen a 2022-es katari világbajnokság télen lesz, ez pedig lehetőséget ad a szezon meghosszabbítására, ha feltétlenül szükséges.

Később a liga bejelentette: a Brentfordnál, Watfordnál, Norwich Citynél és Leicester Citynél azonosított fertőzöttek miatt további négy találkozó marad el a hétvégén, így nem most rendezik a Southampton-Brentford, a Watford-Crystal Palace, a West Ham United-Norwich City és az Everton-Leicester City összecsapást sem.

Az Egyesült Királyságban szerdán 78 610 pozitív esetet regisztráltak, ez a legmagasabb országos adat a járvány 2020. márciusi kezdete óta. Az orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy a karácsonyt megelőző héten akár napi 200 ezerre is felmehet az esetszám.

Premier League, 17. forduló

Chelsea – Everton 1-1 (0-0)
gól: Mount (70.), illetve Branthwaite (74.)

 

Liverpool – Newcastle United 3-1 (2-1)
gól: Jota (21.), Szalah (25.), Alexander-Arnold (87.), illetve Shelvey (7.)

Olvasói sztorik