Nemzetközi foci

A Liverpool a sírból hozta vissza a meccsét, majd tizenegyesekkel jutott tovább

Naomi Baker/Getty Images
Naomi Baker/Getty Images

A sírból hozta vissza a Ligakupa-negyeddöntős meccsét a Liverpool szerda este a Leicester ellen.

Jürgen Klopp öt ifijátékosát és több tartalékját is pályára küldte, miközben Brendan Rodgers nagyjából szokásos kezdőtizenegyével állt ki. Az első félidőben ez látszott is, Jamie Vardy gyors duplájára Oxlade-Chamberlain gólja volt a válasz, de James Maddison találatával 3-1 volt az állás félidőben a Leicester javára.

Szünetben Klopp hármat is cserélt, három ifi helyét vette át Konate, James Milner és Diogo Jota. A trióból a portugál bizonyult főszereplőnek, mivel a 68. percben szépített, így visszajött a remény az egyenlítésre. Erre azonban csak az utolsó utáni pillanatban, a 95. percben került sor Takumi Minamino góljával.

Mivel 3-3-ra végződött a mérkőzés, tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról, amelyben a sors fintora, hogy Minamino rontott egyedül a hazai csapatból. A Leicesterből viszont Luke Thomas és Ryan Bertrand is kihagyta a büntetőjét, így a Liverpool jutott a legjobb nyolc közé.

Szintén megizzadt a sérülésekkel és koronavírusos fertőzésekkel terhelt Chelsea, amely a hajrában egy öngóllal és egy tizenegyessel győzte le a Brentfordot. A Tottenham úgy nyert 2-1-re a West Ham United ellen, hogy mindegyik találat öt perc leforgása alatt esett.

Eredmények – Angol ligakupa, negyeddöntő

Brentford–Chelsea 0–2 (0-0)
Liverpool–Leicester 3–3 (1-3) – Tizenegyesekkel: 5-4
Tottenham–West Ham United 2–1 (2-1)

Kedden játszották:
Arsenal–Sunderland 5–1 (2-1)

Az elődöntők párosításai:
Chelsea-Tottenham
Arsenal-Liverpool

Olvasói sztorik