Nemzetközi foci

A Barcelona belehúzott az Európa Ligában

ANDER GILLENEA / AFP
ANDER GILLENEA / AFP

A Bajnokok Ligájától a csoportkör után búcsúzó Barcelona a Napolival, míg a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig a Real Sociedaddal találkozik a labdarúgó Európa Ligában a nyolcaddöntőbe jutásért.

A hétfői sorsoláson a BL-ből átsorolt csapatokhoz húztak ellenfelet, így előbbiek pályaválasztóként várják a párharcot, azonos országból érkező együttesek pedig még nem kerülhettek össze.

Kapcsolódó

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is a soraiban tudó német együttes spanyol ellenfelet kapott, míg a Barcelona a legpatinásabb párharcban a Napolival találkozik. Egyik csapat sincs túl jó formában, a Napoli utolsó öt bajnokijából csak egyet nyert meg, míg a Barca a legutóbbi öt tétmeccsén szintén csak egyszer járt sikerrel.

Az első összecsapásokat február 17-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A sorozat március közepén – 10-én, illetve 17-én – folytatódik a nyolcaddöntős mérkőzésekkel, amelyre február 25-én sorsolnak. A döntőt május 18-án Sevillában rendezik.

Európa Liga, a nyolcaddöntőbe jutásért:

Sevilla (spanyol) – Dinamo Zagreb (horvát)
Atalanta (olasz) – Olimpiakosz (görög)
RB Leipzig (német) – Real Sociedad (spanyol)
FC Barcelona (spanyol) – Napoli (olasz)
Zenit (orosz) – Real Betis (spanyol)
Borussia Dortmund (német) – Glasgow Rangers (skót)
Sheriff Tiraspol (moldovai) – Braga (portugál)
Porto (portugál) – Lazio (olasz)

A nyolcaddöntős csapatok:
Galatasaray (török), West Ham United (angol), Bayer Leverkusen (német), Olympique Lyon (francia), AS Monaco (francia), Szpartak Moszkva (orosz), Eintracht Frankfurt (német), Crvena zvezda (szerb)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik