Magyar foci

Van hiányérzete a Fradinak, de télen nem lesz nagy játékosmozgás

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint van hiányérzetük amiért negyedik helyen zártak az Európa Liga csoportkörében.

Kapcsolódó
Győzelemmel búcsúzott az Európa Ligától a Ferencváros
Aissa Laidouni volt a Ferencváros hőse.

A Ferencváros első embere azért megjegyezte, hogy a sorsoláskor már világos volt, hogy már-már Bajnokok Ligája szintű négyesbe került a magyar bajnok.

A sorsolás után már tudtuk, nagyon nehéz lesz, de arra nem számítottunk, hogy riválisaink ilyen jól teljesítenek majd a saját bajnokságukban. Ennek ellenére van bennünk hiányérzet, de azt is látni kell, hogy a Bröndby, a Lokomotiv Moszkva, a Sturm Graz és a Ludogorec kevesebb ponttal végzett utolsóként a csoportjában

– mondta az M1 aktuális csatornán a sportvezető arra, hogy a Real Betis a spanyol, míg a Bayer Leverkusen a német bajnokságban áll a harmadik helyen.

A Ferencváros öt vereség után a csütörtöki zárófordulóban a már biztos első Leverkusent győzte le 1-0-ra. Orosz szerint a Leverkusen jövőre már a Bajnokok Ligájában szeretne futballozni és arra vágyik, hogy Európa legjobb húsz klubja közé tartozzon. A Fradi fejeezt szem előtt tartva még értékesebbnek tartja a győzelmet.

„Azért kell dolgozni, hogy jövőre is legalább az Európa Liga csoportkörében legyen érdekelt a Ferencváros. A realitás a keretet és a financiális lehetőségeket tekintve ez, de a cél természetesen a Bajnokok Ligája, mert a lécet mindig magasra kell tenni”

– összegzett Orosz Pál.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy a téli átigazolási időszakban “nem lesz nagy mozgás” a csapatnál, mivel annak gerince rendben van. A jövőt illetően kijelentette, a bajnoki cím megvédése a prioritás.

Olvasói sztorik