Élő Magyar foci

Győzelemmel búcsúzott az Európa Ligától a Ferencváros

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

Csütörtök este utolsó mérkőzését játssza a Ferencváros nemzetközi porondon. Mivel a zöld-fehérek elveszítették korábban mind az öt csoportmeccsüket az Európa Ligában, így már nem maradt miben reménykedni. Egyedül a becsületpontért megy Peter Stöger együttese, amely kapcsán mindenki fogadkozott.

Nem csak a szája járt a ferencvárosi csapatnak, nekiesett a német ellenfelének és rögtön egy lövésssel, majd egy Tokmac Nguen-féle labdaszerzéssel kezdett. Ezután viszont apránként belerázódott a meccsbe a Leverkusen és átvette az irányítást is, de az egyetlen veszélyes lövést Dibusz Dénes lábbal védte.

Ugyanúgy kezdődött a második félidő, mint az első, vagyis a Ferencváros letámadta ellenfelét, de ezúttal a Leverkusen is felvette a kesztyűt és felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Igzán komoly lehetősége a német csapatnak volt, ám Dibusz újra lábbal védett egy alkalommal, amikor pedig már őt is kicselezték, a gólvonalra visszarohanó Miha Blazic mentett.

Az FTC játékosain végig érezni lehetett a nagy akaratot, hogy összejöjjön végre a pontszerzés és ez végül góllá is ért a 82. percben. Myrto Uzuni kis szöglete után Olekszandr Zubkov tekert középre és az ötös sarkáról Aissa Laidouni fejelt a kapuba.

Bele is húzott a Leverkusen, de ezen a napon mindig akadt egy blokkoló ferncvárosi védő, sőt kontrából még a Fradi szerezhetett volna második gólt. Ez elmaradt, a győzelem viszont nem, amivel a Ferencváros 3 pontot csak bezsebelt a csoportjában és a Bayer Leverkusen sem nyerte meg veretlenül a csoportját.

A csoport másik meccsén a Celtic 3-2-re legyőzte a Real Betist, de a spanyolok így is továbbjutottak második helyen.

Európa Liga, G csoport, 6. forduló:

FTC – Bayer Leverkusen (német) 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Levnyikov (orosz)
FTC: Dibusz – Botka, Blazic, S. Mmaee, Kovacevic – Laidouni, Loncar (Vécsei – 81.), Zachariassen (Somália – 70.) – Tokmac (R. Mmaee 46.), Uzuni, Zubkov (Cabraja – 88.)
Leverkusen: Lunyov – Retsos, Kossounou, Tapsoba (Tah 46.), Sinkgraven – Palacios (Andrich – 64.), Aránguiz (Frimpong – 70.), Amiri –Bellarabi (Diaby – 70.), Alario (Adli – 81), Paulinho
gól: Laidouni (82.)
sárga lap: Laidouni (84.), Blazic (90.), Cabraja (92.) ill. Bellarabi (26.), Retsos (86.), Kossounou (87.)

Győzelemmel búcsúzott Európától a Fradi

Nem csak a szája járt a ferencvárosiaknak, amikor azt mondták, a Bayer Leverkusen ellen szeretnének pontot, pontokat szerezni.

Az első félidőben nekirontott ellenfelének az FTC, de hamar stabilizálta magát a német együttes. Térfélcsere után nyíltabb lett a mérkőzés, sokáig mégsem akart gól születni. Végül a győztes találatot Aissa Laidouni szerezte fejesből, így aztán a Fradi három ponttal zár az Európa Liga-csoportjának negyedik helyén.

Kezd elfajulni a meccs

Egymás után jönnek a sárga lapok, most épp Cabraja intézte el Frimpongot. Közben már jócskán a hosszabbításban járunk, karnyújtásnyira a Fradi sikere!

Nagyon nyomni kezdett a Leverkusen

Ez persze érthető, hiszen vezet az FTC! Laidouni picit túlpörgött és begyűjtött egy sárga lapot, de egy kontra során Ryan Mmaee is gondot okozott Kossounou-nak, aki szintén besárgult. Ezután Cabraja állt be Zubkov helyére.

Dibusz védett megint lábbal!

Paulinho fölébredt így a hajrára, Samy Mmaee-t kicselezte, majd az ötös bal sarka előtt a rövid alsót vette célba, Dibusz viszont résen volt.

Hű, mekkora mentés volt Blazictól!

Paulinho passzolt Amiri elé, aki megtolta a kilépő Dibusz mellett, majd kapura lőtt, de több hátvéd is visszarohant a kapu elé és így Blazic a gólvonalról rúgta ki a labdát. Nagy mentés volt!

Megint egyszerre változtatnak az edzők

Somália állt be Zachariassen helyett, akinek nem volt jó meccse, míg a németekhez alapemberek jöttek: Diaby és Frimpong állt be Bellarabi és Aránguiz helyett.

Dibusz vetődött ki remekül!

Zachariassen veszített labdát a középpályán, amiből lendületes támadást indított a Bayer Leverkusen. A mélységi indításnál viszont észnél volt Dibusz és kivetődve elpaskolta a labdát Amiri elől, sőt utána rá is tudott feküdni. Nagyon észnél volt a magyar kapus.

Laidouni nagyon jól játszik

Ryan Mmaee kapott jó labdát a jobb oldalra keveredve, letette Laidouni elé, aki nem sokkal a léc fölé lőtt. Óriási erőbedobással játszik ma az FTC középpályása.

Centiken múlt a Bayer Leverkusen vezető gólja!

Amiri kapott egy jó ütempasszt, amit higgadtan a bal alsóba gurított, de egy gondolattal a ferencvárosi védők mögül indult. Megnézték a VAR-szobában is, de most jól döntött a játékvezető és az asszisztense is. Nagyjából fél méteren múlt.

Ezt csúnyán benézte a spori

Laidouni szenzációs cselekkel indult meg, Sinkgraven becsúszva mentett szögletre. Legalábbis így nézett ki a jelenet elsőre, de a videón tisztán látszik, hogy a Leverkusen védője pont a tizenhatos jobb oldala előtt, hátulról felrúgta a Ferencváros középpályását. Ehelyett szöglettel jött a Fradi.

Nagy rohanásban a csapatok

A Ferencváros rárontott ellenfelére, de Zachariassen erőből középre küldött passzát jól olvasta Kossounou. Az ellentámadás nem jutott helyzetig, de labdaszerzéséből megint elindult az FTC. Ezután kicsit megálltak a felek, az adok-kapokból senki sem lőtt gólt.

Megint a Fradi kezdett jobban

Kovacevic egy labdaszerzés után jól indult meg, aztán nem is volt szíve leadni a labdát, inkább kapura lőtt. Nagyon pontatlan volt, de harapós Fradi jött ki a második félidőre.

Mindkét csapat cserélt

Tapsoba helyett Tah állt be a vendégeknél, míg a Ferencvárosba Ryan Mmaee állt be Tokmac Nguen helyére.

A statisztika inkább a vendégeknek kedvez

Érdekes, de a Bayer Leverkusen 57 százalékban birtokolta a labdát, ebből keveset lehetett érzékelni meccs közben, egyedül a 30. és 40. perc közötti szakasznál volt érezhető német fölény. Lövésekben, helyzetekben ez nem nyilvánult meg, a Fradinak két próbálkozása volt, a Leverkusennek hat, de csak egy találta el a kaput, ekkor azonban Dibusz kispárgázta a labdát.

Zubkov még felbukkant, de gól nélkül zárult a félidő

Zubkov egy szép csellel becsapta az emberét, de a beadására jól érkezett Sinkgraven és tisztázni tudott. Egy perccel később Botkát hozta zavarba a túlerő, de némi segítséggel végül javította a hibát, így aztán 0-0-val zárult a félidő.

Uzuni nagyon hajt elöl

Az egyik legtöbbet futó és presszingelő FTC-játékos ma este, az imént Tapsobán némi szerencsével jutott túl, utána viszont megkerülte védőjét és kiharcolt egy szögletet. Ebből semmi veszélyes nem alakult ki, de az elmúlt 10-15 percben az albán támadó volt a legjobb játékosa a Fradinak.

Beszorult a Ferencváros

Az elmúlt percekben egyértelműen a védekezéss volt elfoglalva a hazai csapat, de a zöld-fehérek érdeme, hogy ennek ellenére komoly helyzet nem alakult ki.

Az egész közönég ereiben meghűlt a vér

Samy Mmaee engedett el egy laposan középre lőtt labdát, amit Dibusz magához ölelt, de nem lehetett megmondani, hogy számít-e erre a megoldásra a magyar kapus és az ellenfél támadója is közel volt a labdához. Végül nem lett belőle baj.

Majdnem megszerezte a vezetést a Bayer Leverkusen

Bellarabi került helyzetbe, de Miha Blazic jól avatkozott közbe, a vendégek támdója a szlovén bekket rúgta meg. A játékot folytatta a Leverkusen, Bellarabi sarkazását a kapuba emelte Retsos, de eddigre már fújt a játékvezető, sőt végül sárga lapot is adott Bellarabinak.

Elkapkodta a Ferencváros az ellentámadását

Időnként brutálisan feltolt letámadást alkalmaz a Bayer Leverkusen, amiből persze többször labdát szerzett, de Uzuni szemfülességének hála majdnem rajta veszett. A vendégek szerencséje az volt, hogy Loncar elkapkodta az indítást és Tokmacot simán szerelték, ezután pedig Zachariassen a lesről visszasétáló Tokmacot akarta indítani.

Dibusz lábbal védett nagyot

Magyar szöglet után adta el a labdát Zachariassen, amiből gyors kontrát vezetett a Leverkusen. A támadás végén Bellarabi finom bokamozdulattal indította Amirit, aki az ötös bal sarkáról a rövid alsóba lőtte volna a labdát, de Dibusz jobb lábbal menteni tudott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik