Magyar foci

Botka Endre: Tartoztunk a szurkolóknak egy jó teljesítménnyel

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

A Ferencváros csütörtökön 1-0-ra legyőzte a Bayer Leverkusent az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában Aissa Laidouni fejesgóljával.

Kapcsolódó
Győzelemmel búcsúzott az Európa Ligától a Ferencváros
Aissa Laidouni volt a Ferencváros hőse.

A mérkőzés után Peter Stöger, az FTC vezetőedzője nagyon boldog volt, hogy végre sikerült pontokat szereznie a csapatának, mivel elmondása szerint BL-szintű csoportban játszott a csapata.

Nagyon örülünk, hogy kihasználtuk az utolsó lehetőséget a pontszerzésre. Ez nagy siker. Nehéz csoport volt, amelyben Bajnokok Ligája-szintű ellenfeleink voltak. Ami negatívum volt, hogy az előző meccseken is volt esélyünk a pontszerzésre, de akkor túl sokat hibáztunk ahhoz, hogy ez megvalósuljon

– közölte a Fradi edzője.

Botka Endre, a zöld-fehérek hátvédje azt is elárulta, nem csak magukért, büszkeségből futballoztak a hazai játékosok, hanem a szurkolókért is.

„Mindenki megértette, hogy tartozunk a szurkolóknak egy jó teljesítménnyel. Mezőnyben méltó ellenfelei voltunk az összes riválisunknak, de túl sok könnyelmű hiba csúszott a játékba, melyek ezen a szinten nem megengedhetőek. Ez a győzelem viszont enyhíti a fájdalmat a korábbi elszalasztott lehetőségek miatt.” 

Győzelmével 3 ponttal zárt a csoport negyedik helyén a Ferencváros, így befejezte az európai szereplését.

Európa Liga, G csoport, 6. forduló:

FTC – Bayer Leverkusen (német) 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Levnyikov (orosz)
FTC: Dibusz – Botka, Blazic, S. Mmaee, Kovacevic – Laidouni, Loncar (Vécsei – 81.), Zachariassen (Somália – 70.) – Tokmac (R. Mmaee 46.), Uzuni, Zubkov (Cabraja – 88.)
Leverkusen: Lunyov – Retsos, Kossounou, Tapsoba (Tah 46.), Sinkgraven – Palacios (Andrich – 64.), Aránguiz (Frimpong – 70.), Amiri –Bellarabi (Diaby – 70.), Alario (Adli – 81), Paulinho
gól: Laidouni (82.)
sárga lap: Laidouni (84.), Blazic (90.), Cabraja (92.) ill. Bellarabi (26.), Retsos (86.), Kossounou (87.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik