Vajda János / MTI
Magyar foci sport

Meglepő, melyik csapat produkált legutóbb a Fradiéhoz hasonló sorozatot

A Ferencváros elég simán győzte le a Mezőkövesdet a labdarúgó NB I hétvégi fordulójában. A címvédő még október közepén kikapott a Zalaegerszegtől a bajnokságban, azóta viszont még csak gólt sem kapott, az azóta lejátszott öt bajnokijából négyet meg is nyert.

Arra, hogy egy csapat öt mérkőzésen át nem kap gólt az NB I-ben évek óta, egészen pontosan a 2016/17-es idény óta nem volt példa.

Kapcsolódó
Dárdait leváltotta a Hertha
A berlini csapat négy forduló óta nyeretlen a Bundesligában.

És talán nem sokan tippelnének arra, hogy a Gyirmót volt az a csapat, amelynek védelmét fordulókon át nem tudták feltörni a többiek. Márpedig akkor sikerült végrehajtani ezt a bravúrt 2016 őszén (0-0, 1-0, 0-0, 1-0, 1-0 volt az eredménysor) más kérdés, hogy az idény végén tök utolsóként esett ki a csapat az élvonalból.

A Ferencváros nemcsak gólokat nem kap, hanem meg is szórja a hazai ellenfeleit, a Mezőkövesdet például 3-0-ra győzte le. A címvédő úgy is vezeti négy ponttal a bajnokságot, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a második Kisvárda.

Védekezésben ezúttal talán kellett egy kis szerencse is ahhoz, hogy ez a sorozat folytatódjon, viszont összességében úgy gondolom, hogy a látottak alapján mi voltunk a jobb csapat

mondta Peter Stöger a mezőkövesdi győzelem után.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!