Magyar foci

Dárdait leváltotta a Hertha

SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Tayfun Korkut váltja Dárdai Pált a Hertha BSC csapatánál.

Az elmúlt négy fordulóban nyeretlen berlini csapat jelenleg a 14. helyen áll a Bundesligában, egy ponttal előzi meg az osztályozós helyen álló Augsburgot, és öttel az utolsó előtti Arminia Bielefeldet.

„Szeretnénk köszönetet mondani Dárdai Pálnak a munkájáért. Az előző szezonban nehéz helyzetben vette át a csapat irányítását, és kihívásokkal teli körülmények között tartotta benn a gárdát az első osztályban.

Tayfun Korkuttal új lendületet szeretnénk adni a csapatnak, ő már bizonyította a múltban, hogy nem csak stabilabbá tud tenni egy csapatot, hanem aprólékos és szenvedélyes munkájával, valamint a futballról alkotott elképzelésével képes jobbá is tenni

– nyilatkozta az új edző kinevezéséről Fredi Bobic, a Hertha sportigazgatója.

Korkut korábban a Hannovernél, a Kaiserslauternnél, a Bayer Leverkusennél és a Stuttgartnál is dolgozott, vagyis ismerős közeg számára a német futball. Korkut épp korábbi csapata, a Stuttgart ellen mutatkozik be a Hertha edzőjeként december 5-én.

Dárdai januárban ült le másodszor a Hertha kispadjára, miután 2015 és 2019 között már irányította az első csapatot. A január óta tartó időszakban 31 meccset játszott vele a Hertha, és ezeken átlagban 1,23 pontot szerzett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik