SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Magyar foci sport

Dárdait leváltotta a Hertha

Tayfun Korkut váltja Dárdai Pált a Hertha BSC csapatánál.

Az elmúlt négy fordulóban nyeretlen berlini csapat jelenleg a 14. helyen áll a Bundesligában, egy ponttal előzi meg az osztályozós helyen álló Augsburgot, és öttel az utolsó előtti Arminia Bielefeldet.

„Szeretnénk köszönetet mondani Dárdai Pálnak a munkájáért. Az előző szezonban nehéz helyzetben vette át a csapat irányítását, és kihívásokkal teli körülmények között tartotta benn a gárdát az első osztályban.

Tayfun Korkuttal új lendületet szeretnénk adni a csapatnak, ő már bizonyította a múltban, hogy nem csak stabilabbá tud tenni egy csapatot, hanem aprólékos és szenvedélyes munkájával, valamint a futballról alkotott elképzelésével képes jobbá is tenni

– nyilatkozta az új edző kinevezéséről Fredi Bobic, a Hertha sportigazgatója.

Korkut korábban a Hannovernél, a Kaiserslauternnél, a Bayer Leverkusennél és a Stuttgartnál is dolgozott, vagyis ismerős közeg számára a német futball. Korkut épp korábbi csapata, a Stuttgart ellen mutatkozik be a Hertha edzőjeként december 5-én.

Dárdai januárban ült le másodszor a Hertha kispadjára, miután 2015 és 2019 között már irányította az első csapatot. A január óta tartó időszakban 31 meccset játszott vele a Hertha, és ezeken átlagban 1,23 pontot szerzett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!