Varga Jennifer / 24.hu
Magyar foci sport

„Meg tudtam mutatni, miért állok a kapuban” – Dibusz egy mutatóban mindenkit lenyomott az EL-ben

A Ferencváros bár győzelemmel zárta az Európa Liga csoportkörét, de a negyedik helyen zárt, így a magyar bajnok erre a szezonra befejezte az európai kupaszereplését. A Fradi kapusa, Dibusz Dénes egy mutatóban az egész mezőny legjobbja volt:

24 védéssel végzett az élen.

Ez persze azt is jelenti, hogy a ferencvárosi kapust sokszor tesztelték az ellenfelek. Egyedül a celtices Joe Hart nézett szembe több lövéssel, ő 23 védéssel közvetlenül Dibusz mögött végzett. Ők ketten amúgy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a riválisok, ötször léptek pályára a csoportkörben.

Kapcsolódó
A Fradi három év alatt majdnem összefocizta a Groupama Aréna építési költségeit
Harmadik éve a Fradi éves költségvetésének nagyobbik fele valós teljesítményen, piaci alapú bevételen alapszik. És ez nagy szó.

„A mérkőzések úgy alakultak, hogy akár a végé fele, amikor hátrányban voltunk, kinyíltunk, több terület nyílt az ellenfelek előtt, több olyan helyzetet tudtak kialakítani, aminek lövés lett a vége és eljutott a kapumig.

Ennek köszönhető, hogy tényleg sok dolgom volt és szerencsére sok védéssel tudtam megmutatni, hogy miért állok a kapuban

– nyilatkozta a FradiMédiának a magyar válogatott Dibusz.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!