Nemzetközi foci

„A nemzet szégyene” – bundabotrány robbant ki, miután 96. percben esett gól döntött a feljutásról

Bundabotrány robbant ki Kolumbiában, miután a másodosztályú Union Magdalena 95. és a 96. percben szerzett góllal nyert a Llaneros ellen.

A felháborodást különösen a mérkőzés utolsó találata váltotta ki, amelynél a hazai védők néha meg sem próbálták szerelni az ellenfél játékosait. Az akció indulásánál látszólag ok nélkül megáll egy Llaneros-hátvéd, de a későbbiekben is csak asszisztáltak a támadáshoz a hazaiak futballistái.

Győzelmével a Union Magdalena feljutott az élvonalba, de az elsősztályú liga elnöke, Fernando Jaramillo vizsgálatot rendelt el a történtek miatt.

Minden kolumbiai látta, hogy mi történt, az egész világ láthatta. Tiszteletben tartjuk majd a vizsgálatot és elfogadjuk annak végeeredményét

mondta Jaramillo.

Az Union Magdalena egyébként nem kommentálta az estet, míg a Llaneros mindenben együttműködést ígért és boldogan vette tudomásul, hogy kivizsgálják a mérkőzésen történteket. Kolumbiában számos sportoló és híresség kommentálta a találkozót, többek között az ország elnöke, Iván Duque is, aki azt mondta, hogy a meccs a nemzet szégyene volt.

A Juventus futballistái, Juan Cuadrado és Matheus Uribe is csalódottságának adott hangot az ügy miatt. Jaramillo azt ígérte, ha bebizonyosodik, hogy a klubok megsértették a sport tisztaságát, akár ki is zárhatják őket a bajnokságból.

Olvasói sztorik