Nemzetközi foci sport

„A nemzet szégyene” – bundabotrány robbant ki, miután 96. percben esett gól döntött a feljutásról

Bundabotrány robbant ki Kolumbiában, miután a másodosztályú Union Magdalena 95. és a 96. percben szerzett góllal nyert a Llaneros ellen.

A felháborodást különösen a mérkőzés utolsó találata váltotta ki, amelynél a hazai védők néha meg sem próbálták szerelni az ellenfél játékosait. Az akció indulásánál látszólag ok nélkül megáll egy Llaneros-hátvéd, de a későbbiekben is csak asszisztáltak a támadáshoz a hazaiak futballistái.

Győzelmével a Union Magdalena feljutott az élvonalba, de az elsősztályú liga elnöke, Fernando Jaramillo vizsgálatot rendelt el a történtek miatt.

Minden kolumbiai látta, hogy mi történt, az egész világ láthatta. Tiszteletben tartjuk majd a vizsgálatot és elfogadjuk annak végeeredményét

mondta Jaramillo.

Az Union Magdalena egyébként nem kommentálta az estet, míg a Llaneros mindenben együttműködést ígért és boldogan vette tudomásul, hogy kivizsgálják a mérkőzésen történteket. Kolumbiában számos sportoló és híresség kommentálta a találkozót, többek között az ország elnöke, Iván Duque is, aki azt mondta, hogy a meccs a nemzet szégyene volt.

A Juventus futballistái, Juan Cuadrado és Matheus Uribe is csalódottságának adott hangot az ügy miatt. Jaramillo azt ígérte, ha bebizonyosodik, hogy a klubok megsértették a sport tisztaságát, akár ki is zárhatják őket a bajnokságból.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!