Miguel Schincariol/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Nem úszta meg a pocsék vb-selejtezős szereplést az edző, 15 év után kirúgták

Az Uruguayi Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy menesztették Óscar Washington Tabárez szövetségi kapitányt.

Tabárez távozásával igen komoly időszak zárul le, a 74 éves szakember 2006 óta megszakítás nélkül ült hazája kispadján, de már 1988 és 1990 között is irányította a nemzeti együttest. Elhivatottságához kétség sem férhet, az elmúlt tizenöt évben 182 tétmérkőzésen irányította a csapatát, összesen 234 találkozó áll a neve mellett, ezzel Guiness-rekordot is döntött. Ráadásul többször kerekesszékből, vagy mankóval, mivel Guillain-Barré szindrómában szenved.

Kapcsolódó
Egy hokinemzet ott lesz a vébén, az Eb-győztes és a kétszeres világbajnok nem?
Az európai selejtezősorozat végéhez érve több váratlan eredmény is született, de Afrikában és Dél-Amerikában is született meglepetés. A legnagyobb sztori mégis Észak-Amerikából jöhet.

Tabárez menesztés ennek ellenére nem nevezhető nagy meglepetésnek, mivel Uruguay csak hetedik helyen áll a dél-amerikai világbajnoki selejtezős csoportban és legutóbbi négy meccsét elveszítette. Legutóbb a térség egyik leggyengébb csapata, Bolívia ellen szenvedett vereséget a csapat.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!