Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Feljelentették a Bayern München elleni meccs után bírózó Dortmund-játékost

A Bayern München hétvégén őrült mérkőzésen nyert 3-2-re a Borussia Dortmund vendégeként a Bundesliga legnagyobb rangadóján.

Kapcsolódó
Szép gólok, ijesztő pillanatok, VAR-dráma – elképesztően izgalmas volt a Dortmund-Bayern rangadó
Fantasztikus színvonalú mérkőzést produkált Németország két legjobb futballcsapata.

A találkozót egy videobíró segítségével megítélt tizenegyes döntötte el, amit az a Felix Zwayer fújt be, akit 2005-ben hat hónapra eltiltotta a német szövetség, mert részese volt egy fogadási csalásnak. Ezt hánytorgatta fel a lefújás után a Dortmund középpályása, Jude Bellingham, aki szerint nem kellett volna tizenegyest ítélni.

Nálam ez nem volt tizenegyes. Humels nem is a labdát nézte, harcolt érte, és úgy találta el a labda. Németország legnagyobb rangadóját egy olyan bírónak adták, akit korábban bundázás miatt elítéltek. Akkor mit várjunk?

– fakadt ki az angol futballista a lefújás után.

Kapcsolódó
A Dortmund focistája a meccset eldöntő tizenegyesről: Mit várjunk egy bundázásért elítélt bírótól?
Felix Zwayert a német szövetség 2005-ben hat hónapra tiltotta el, mert részese volt egy fogadási csalásnak.

Az eset nem kerülte el senki figyelmét, a Sky Sports hétfői beszámolója szerint feljelentést us tettek Bellingham ellen. A dortmundi ügyészség várhatóan a hét végéig dönti majd el, hogy indul-e büntetőeljárás Bellingham ellen. Közben megszólalt Zwayer is, aki elmondta, miért fújt büntetőt.

„Láttam, hogy Hummels labdába ér, egyedül az volt a kérdés, hogy a  karja ki volt-e nyújtva, vagy sem. Ezt élőben nem láttam tisztán a szöglet utáni kavarodásból, de a VAR felvételein azt láttam, hogy a karja a labda felé mozog.

A videobírós asszisztens is azon a véleményen volt, hogy nem természetes a mozdulata, ezért a könyökéhez érő labda miatt tizenegyest ítéltem”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!