Nemzetközi foci

Feljelentették a Bayern München elleni meccs után bírózó Dortmund-játékost

Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images
Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images

A Bayern München hétvégén őrült mérkőzésen nyert 3-2-re a Borussia Dortmund vendégeként a Bundesliga legnagyobb rangadóján.

Kapcsolódó
Szép gólok, ijesztő pillanatok, VAR-dráma – elképesztően izgalmas volt a Dortmund-Bayern rangadó
Fantasztikus színvonalú mérkőzést produkált Németország két legjobb futballcsapata.

A találkozót egy videobíró segítségével megítélt tizenegyes döntötte el, amit az a Felix Zwayer fújt be, akit 2005-ben hat hónapra eltiltotta a német szövetség, mert részese volt egy fogadási csalásnak. Ezt hánytorgatta fel a lefújás után a Dortmund középpályása, Jude Bellingham, aki szerint nem kellett volna tizenegyest ítélni.

Nálam ez nem volt tizenegyes. Humels nem is a labdát nézte, harcolt érte, és úgy találta el a labda. Németország legnagyobb rangadóját egy olyan bírónak adták, akit korábban bundázás miatt elítéltek. Akkor mit várjunk?

– fakadt ki az angol futballista a lefújás után.

Kapcsolódó
A Dortmund focistája a meccset eldöntő tizenegyesről: Mit várjunk egy bundázásért elítélt bírótól?
Felix Zwayert a német szövetség 2005-ben hat hónapra tiltotta el, mert részese volt egy fogadási csalásnak.

Az eset nem kerülte el senki figyelmét, a Sky Sports hétfői beszámolója szerint feljelentést us tettek Bellingham ellen. A dortmundi ügyészség várhatóan a hét végéig dönti majd el, hogy indul-e büntetőeljárás Bellingham ellen. Közben megszólalt Zwayer is, aki elmondta, miért fújt büntetőt.

„Láttam, hogy Hummels labdába ér, egyedül az volt a kérdés, hogy a  karja ki volt-e nyújtva, vagy sem. Ezt élőben nem láttam tisztán a szöglet utáni kavarodásból, de a VAR felvételein azt láttam, hogy a karja a labda felé mozog.

A videobírós asszisztens is azon a véleményen volt, hogy nem természetes a mozdulata, ezért a könyökéhez érő labda miatt tizenegyest ítéltem”

Olvasói sztorik