Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images
Nemzetközi foci sport

A német szövetség pénzbírságot adott a bírózó Dortmund-játékosnak

A Német Labdarúgó Szövetség 40 ezer euróra büntette Jude Bellinghamet, a Borussia Dortmund angol válogatott játékosát. A középpályás a Bayern Münchentől elszenvedett 3-2-es szombati vereség után szólt be Felix Zwayer játékvezetőnek.

Nálam ez nem volt tizenegyes. Humels nem is a labdát nézte, harcolt érte, és úgy találta el a labda. Németország legnagyobb rangadóját egy olyan bírónak adták, akit korábban bundázás miatt elítéltek. Akkor mit várjunk?

– fakadt ki az angol futballista a lefújás után.

Kapcsolódó
A Dortmund focistája a meccset eldöntő tizenegyesről: Mit várjunk egy bundázásért elítélt bírótól?
Felix Zwayert a német szövetség 2005-ben hat hónapra tiltotta el, mert részese volt egy fogadási csalásnak.

A bírót 2005-ben hat hónapra eltiltottak, mert érintett volt a nagy német bundabotrányban, a Robert Hoyzer-ügyben, amely során pénzért több, alsóbb osztályú mérkőzés végeredményét is befolyásolták. Bellingham ugyan elfogadta a büntetését, de nem biztos, hogy ezzel véget ér az ügye, mivel rendőrségi feljelentést is kapott. A dortmundi ügyészség dönt majd a sorsáról.

Kapcsolódó
Feljelentették a Bayern München elleni meccs után bírózó Dortmund-játékost
Jude Bellingham felhánytorgatta, hogy korábban bundázás miatt eltiltották a játékvezetőt. Rendőrségi ügy lett belőle.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!